Održan tradicionalni 9. Uskrsni sajam u općini Dubravica

9. po redu Uskrsni sajam u općini Dubravica izmamio je mještane i brojne druge posjetitelje da uživaju u veselom programu, kao i u domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova što je idealna prilika da se popuni blagdanski stol za nadolazeći Uskrs.

Jedan veliki odaziv žitelja, ove godine smo malo promijenili sami koncept i organizaciju. Napravili smo jedan veliki poligon, ovdje je jedan veliki natkriveni šator za sve uzvanike i izlagače. Imamo prijavljeno preko 30 izlagača, domaćih OPG-ova, domaćih proizvođača hrane vinara i imamo jedan prigodni kulturno-zabavni program s kojim ćemo otvoriti ovaj svečani sajam – istaknuo je Vladimir Šinko, direktor TZ Savsko-sutlanska dolina i brigi.

Značaj ovog Uskrsnog sajma je plasman proizvoda OPG-ovca s našeg područja i okolnih općina i gradova. U ovoj bogatoj ponudi proizvoda svaki posjetitelj može naći nešto za nadolazeći blagdan.

Ovakvi sajmovi su jedna dobra prekretnica održivog turizma upravo da pokažemo naše proizvode, da naši proizvođači mogu ponuditi to gostima, turistima. Mi ovdje očekujemo više tisuća posjetitelja, i vrijeme nam evo, ide u korist. Dakle, uistinu nema razloga da se ovaj brend ne čuje i napravili smo dobru medijsku podršku na nivou cijele regije, županije – nadodaje Šinko.

Organizatori su posebno ponosni i na odličnu suradnju sa susjednom Slovenijom. Sajmu se pridružio i župan općine Brežice.

Najveća vrijednost ovoga kraja su njegova obiteljska gospodarstva, a u Dubravici ih je registrirano više od 183.

Ljudi trebaju imati izlazna vrata za prodaju proizvoda koje ovdje proizvedu. Imamo preko 180 OPG-ova samo na području naše općine, naravno ne proizvode svi finalni proizvod, ali imamo ih sigurno 10-ak koji imaju svoje proizvode koje direktno mogu plasirati stanovništvu i svim posjetiteljima – kazao je Marin Štritof, načelnik općine Dubravica.

Općina Dubravica jedna je od rijetkih općina u Hrvatskoj koja je gotovo samoodrživa. U ime Zagrebačke županije obratio se zamjenik župana Ervin Kolarec: Ova općina ima gotovo 180 OPG-ovaca i naša županija, što je također jedan sjajan podatak, ima najviše obiteljskih gospodarstava u Hrvatskoj, a svaki deseti nositelj obiteljskog gospodarstva je mlađi od 41. godine.

Uz brojne izlagače, manifestaciju je kroz bogat kulturno – umjetnički program popratio i niz nastupa KUD-ova i ostalih izvođača.

 

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.