Najboljim učenicima i njihovim mentorima dodijeljene nagrade Professor Balthazar

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski dodijeljene su nagrade Professor Balthazar. Dobilo ih je 340 učenika i 232 mentora osnovnih i srednjih škola, te dva zbora. Nagrada, koju dodijeljuje Grad Zagreb, službena je zahvala i priznanje učenicima i mentorima koji su u natjecanjima u znanju, glazbi i plesu osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

– Grad Zagreb je ponosan, kad gledamo učenike osnovnih i srednjih škola i državna natjecanja, gotovo da nema niti jednog područja u kojem zagrebački učenici nisu osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Na svim državnim natjecanjima, i glazbenim, ponosan sam na to, ovo je četvrti put da dijelimo nagradu Profesor Balthazar, upravo učenicima i mentorima koji su ostvarili ovakve rezultate. Grad Zagreb itekako može biti ponosan na ovakve učenike i učenice, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

 

Učenicima i njihovim mentorima je uručena i simbolična novčana nagrada, pa se postavilo pitanje jesu li nagrade poticaj drugima da ustraju u svojem znanju.

– Ja se iskreno nadam da će jedan od ljudi u dvorani jednog dana biti na mom mjestu i dodjeljivati takvu nagradu drugim učenicima Grada Zagreba.

Najviše nagrada osvojila je Maša Dobrić, učenica prvog razreda XV. gimnazije

– Osvojila sam prvo mjesto na državnom natjecanju iz informatike, prvo mjesto na državnim natjecanjima iz astronomije i francuskog jezika, drugo mjesto na državnom natjecanju iz fizike te treće mjesto na državnom natjecanju iz matematike.

Kaže, ne može izdvojiti koja joj je nagrada najdraža, a najdraži predmeti su joj matematika i informatika. Otkrila nam je i koliko joj znači ova nagrada.

– Znači mi, sretna sam što je moj rad prepoznat, znači mi i kao motivacija i poticaj za dalje.

Iako su, kako kaže gradonačelnik, nagrade simbolične, iz gradskog proračuna za njih je izdvojeno oko milijun kuna.