GLAZBENI SPEKTAKL ZA DOBAR CILJ: Publika uživala u dalmatinskim melodijama Tedija Spalata

Hrvatska liga protiv raka obilježila je 51. godišnjicu djelovanja, nastupom Tedija Spalata i prijatelja, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Humanitarnim koncertom prikupljala su se sredstva za oboljele od zloćudnih bolesti

Zdrav čovjek ima mnogo želja, a bolestan samo jednu- misao je to kojom su se vodili organizatori koncerta za pomoć oboljelima od raka.

– Hrvatska liga protiv raka u svom okrilju ima brojne udruge pacijenata koji su oboljeli od raka, primjerice osobe koje su ostale bez grkljana, debelog crijeva i dojke, tako da su brojne potrebe svim tim pacijentima i upravo je ovo prigoda da im se, ovim koncertom, puno pomogne – istaknuo je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Liga je obilježila svoju 51. godišnjicu djelovanja, te je najstarija udruga za borbu protiv raka u ovom dijelu Europe, a ovakve manifestacije samo su podsjetnik kako iz dana u dan trebamo pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

– Bit ću skroman, pa ću reći da je bila moja ideja da naslov tog koncerta bude upravo “Sve ću preživit”, a onda sam morao pozvati Gibonnija i Tedija, koji su skladali tu pjesmu. Oni su s radošću prihvatili održati koncert, a ja kao ginekolog nikada ne mogu bež žena, pa je Zorica Kondža, također, prihvatila poziv da nastupa s dvojicom mušketira – dodao je Eljuga.

Istaknuti glazbenici odazvali su se kako bi, zajedničkim snagama, podigli svijest javnosti o malignim bolestima, uz bitnu poruku.

– Želim svima koji su oboljeli da ozdrave koliko je moguće u što većem broju, a mi zdravi ili relativno zdravi da ne zaboravimo da je najveće blago u ljudskom životu zdravlje, odnosno ljubav i zdravlje. Nije bilo sporno ni u mojoj glazbenoj karijeri, niti u karijeri mojih prijatelja i kolega, da budemo uključeni u humanitarni rad – izjavio je glazbenik Tedi Spalato.

Prihod od koncerta namijenjen je Zajednici oboljelih od raka Sveti Juraj, udruzi koja okuplja oboljele od zloćudnih bolesti.