VELIKA HUMANITARNA AKCIJA- SKIJAJ ZA SKIJAŠE

Noćna utrka na Sljemenu obilježit ce nadolazeći vikend. Naime, Rotaract klub Zrinjevac Zagreb organizira humanitarnu utrku pod nazivom Skijaj za skijaše.

Bijeli spust na Sljemenu bit će domaćin humanitarnoj akciji Skijaj za skijaše iza čije organizacije stoji Rotaract klub Zrinjevac Zagreb. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za pomoć Skijaškom klubu za osobe s invaliditetom- Sljeme.

– Utrka će se održati 11. veljače u subotu s predviđenim startom u 19:00. U 16:30 ćemo u restoranu Vidikovac imati podjelou brojeva za sve zainteresirane za sudjelovanje u utrci. Kotizacija iznosi sto kuna i ti novci idu u naš klub kako bi nam pomogli oko naše opreme i kako bi klub mogao što bolje mogao raditi- objasnio je Damir Mizdrak, dopredsjenik Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom- Sljeme.

-Nadamo se da će akcija proći u najboljem mogućem redu te da će biti velik broj prijavljenih. Također se nadam da ćemo svi velikog osmijeha i otvorenog srca te večeri otići sa Sljemena, kao i da će ova akcija postati neka vrsta tradicije našeg kluba- nadovezao se predsjednik Rotaract kluba Zagreb Zrinjevac Milan Vukadinović.

Svoj dopinos ovoj hvalevrijednoj akciji mogu dati i građani koji nisu skloni skijanju.

– Uz stazu za neskijaše i one koji se dođu sanjkati imamo kuhano vino, preporučena minimalna donacija je deset kuna i sve što prikupimo donirat ćemo klubu- izjavio je voditelj projekta, ujedno i član Rotaract kluba Zagreb Zrinjevac, Ivan Horvat.

Potporu akciji Skijaj za skijaše dao je i Grad Zagreb koji je i omogućio korištenje skijaške infrastrukture na Sljemenu.

– Hvala vam na ovoj prekrasnoj ideji, hvala što promičete dobro. Jadan je čovjek koji u svom srcu nema mjesta za druge ljude, a posebno za one koji su u potrebi, i baš zato Grad Zagreb podupire ovu akciju jer je upućena na onu skupinu naših sugrađana koji su najviše u potrebi potrebi- ponosan je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.