192. Samoborski fašnik – Nedjelje za mjesne odbore

Na Srakinoj rivijeri i ove će godine paradirati oni koji se ne boje reći svakome ono što ga ide – samoborski mjesni odbori.

Za prezentaciju povorki njihovih spektakularnih alegorijskih kola određene su dvije fašničke nedjelje od 15 sati na središnjem trgu, a u skladu s ovogodišnjim motom 192. Samoborskog fašnika – Sve operi na Srakinoj rivijeri – u svojim povorkama i satirom obojenim programom na pozornici predstavit će se redom mjesni odbori Konščica, Pavučnjak i Rude (nedjelja, 4. veljače) te gradske četvrti Giznik-Anindol, Južno naselje i Centar kao i mjesni odbori Medsave i Vrbovec (nedjelja, 11. veljače) te MO Celine i MO Domaslovec.

Osim što će dobro zabaviti i nasmijati sve okupljene u Fašničkoj Republici Samobor, mjesni odbori dat će si i oduška prokomentirati aktualna domaća i strana događanja na specifičan, samoborski, fašnički način.

Ove godine novost je i što će se druženje s veselom ekipom iz mjesnih odbora moći nastaviti u šatoru na trgu kod pošte gdje će svak imati svoj štand, odnosno svoj tabor, na kojem će se i predstaviti dodatno svojim programom za sve posjetitelje, uz lokalne delicije i pravu feštu.

Naravno, sve će budnim okom promatrati i ocjenjivački sud koji će završnog dana 192. Samoborskog fašnika proglasiti najuspjelije nastupe mjesnih odbora pa će se a će se za najbolji nastup na središnjem trgu biti dodijeljeno 16 tisuća za prvo mjesto, 14 za drugo, a 11 za treće dok će ostatak nagradnog fonda od ukupno biti ravnopravno podijeljen među preostalim mjesnim odborima.

 

Izvor: PR