Tradicionalno kićenje božićne jelke u Samoboru

Tradicionalno kićenje bora i ove godine se održalo na glavnom gradskom trgu u Samoboru.

Jedan od rijetkih gradova koji su prošle godine imali Advent bio je Samobor a ove godine uložen je dodatni trud kako bi opravdali povjerenje svojih građana.

“Prošle godine je u Samoboru bio po prvi puta organiziran Advent u velikom obujmu što je privuklo niz građana. Izrazito smo ponosni na to, te smo ove godine jednostavno željeli nastaviti, ne mogu reći tradiciju ali ono što se nadamo da će postati tradicija. ” rekao je Petar Burić zamjenik gradonačelnice grada Samobora.

Tradicionalno kićenje bora i ove godine se održalo na glavnom gradskom trgu u Samoboru. Događaj su obogatile i etno udruge svojim nošnjama te svećenik koji je dao blagoslov za novu godinu.

Samoborci se, kao stanovnici jednog starog hrvatskog grada, ponose na njega te vole i njeguju svoju tradiciju a gradonačelnica, rođena Samoborka, preuzela je inicijativu poziva etno udruga da daju svoj doprinos ovoj tradiciji.

Jasličari, posebna vrsta umjetnika, dio su samoborskih etno udruga koji su svoja djela ove godine izlagali čak u dalekom Vatikanu.

Ovom malom ali posebnom gradu dušu daju njegovi stanovnici koji s veseljem dočekuju posjetioce kako bi im pokazali upravo ono što oni sami najviše vole.

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.