16.448 učenika s područja Zagrebačke županije od sječe spasilo 2620 stabala

U PŠ Donja Kupčina u Pisarovini, koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada, prikupljeno je 151,52 kilograma po učeniku, u PŠ Buševec u Vukovini 123,75 kilograma, u PŠ Dubranec 100,73 kilograma, a u PŠ Pojatno 90,89 kilograma po učeniku

Press materijal

Učenici 46 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije sakupili su u prošloj školskoj godini 131.442 kilograma starog papira i tako od sječe spasili 2620 stabala.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić 18. rujna je predstavnicima najboljih škola, sudionicama akcije sakupljanja starog papira koja se provodi u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia, uručio poklon pakete informatičke opreme – interaktivne pametne ploče, projektore, pripadajuću opremu i softvere.

– Odnos prema otpadu i prirodi ovisi o individualnom ponašanju svakoga od nas, a obrazovne institucije, naročito ove osnovnoškolske, imaju ključnu ulogu u razvoju i poticanju ekološke svijesti kod mladih – poručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuvši pritom jednu zanimljivost.
– Pobjednici ovog natječaja gotovo uvijek su učenici iz područnih škola. Područne škole jesu manje, ali one svakako imaju vrijedne i osviještene učenike što ih čini itekako velikima i važnima – istaknuo je Kožić.

Press materijal

I ove godine najviše staroga papira po učeniku – 270,80 kilograma, prikupila je Područna škola Rakitovec. U PŠ Donja Kupčina u Pisarovini, koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada, prikupljeno je 151,52 kilograma po učeniku, u PŠ Buševec u Vukovini 123,75 kilograma, u PŠ Dubranec 100,73 kilograma, a u PŠ Pojatno 90,89 kilograma po učeniku.