Od 21. lipnja na Tomislavcu se održavati Zagreb Classic

I ovo ljeto Zagrepčani će od 21. lipnja do 1. srpnja, na Trgu kralja Tomislava, moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, u sklopu programa Zagreb Classic, u organizaciji Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba. Jedan od najprepoznatljivijih programa je Noć mjuzikala, koja će se održati 23. lipnja…

– Imat ćemo priliku uživati u izvedbama Đanija Stipaničeva, Renate Sabljak, Wande Winter, Danijela Pintarića, Ervina Baočića, Mile Elegović i mnogih drugih. Bez Jalte, Jalte nema Zagreb Classica, nema Noći mjuzikala s Kazalištem komedija, ali osim Jalte uživat ćemo i u izvedbama iz Tko pjeva zlo ne misli i velikih američkih mjuzikala. U ovoj dvorani je veliki hit Ljepotica i zvijer. Neke od skladbi vidjet ćemo i na zagrebačkog Classicu. Čut ćemo Kosu, Mačku, Jesus Christ Superstar i mnoge druge. Večer za pamćenje za sve ljubitelje mjuzikala Kazališta komedija, rekla je Martina Bienefeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Zagrebački solisti proslavit će svoj 70. rođendan velikim koncerton 25. lipnja…

– Velika je stvar obilježiti 70 godina Zagrebačkih solista na ovako prekrasnoj pozornici, zahvaljujem na toj mogućnosti. To će biti prvi koncert obilježavanja 70. godišnjice našeg ansambla, nakon toga slijedi naša 70 sezona, koja će se održati u dvorani Lisinski, te svečani koncert gdje ćemo nastupiti u ciklusu Lisinski subotom, gdje ćemo se predstaviti s inozemnim solistima i s monografijom što su sve zagrebački solisti radili. Da ne dužim, ovo je sljavlje Zagreb Classica, slavlje sinergije, ideje, umjetnosti, jednog grada, otvorenosti, ljepote, i kada vidimo ove slike one govore tisuću riječi. Mi možemo biti samo kulisa, doprinijeti riječima, ali kad vidimo slike ushićenosti ljudi, prekrasnu scenografiju našeg grada i možemo biti ponosni što smo stanovnici ovog grada. Mogu reći samo da sam sretan što moj ansambl već 70 godina služi ovom divnom gradu, rekao je Krunoslav Marić, predsjednik Zagrebačkih solista.

Zagreb Classic i ove će se godine održati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba…

– Ponosan sam kao gradonačelnik Grada Zagreba, kad vidimo koliko se toga radi, kakve rezultate ostvarujemo, i kada gledamo turistički sektor, gospođa Bienenfeld se pohvalila rezultatima koji su bolji nego ikad, Grad Zagreb se budi, kao da pandemije nije ni bilo, potpuno smo to ostavili iza sebe, nikad više događanja, ne govorim samo o Zagreb Classicu, nego cijelu godinu, kada gledamo najveće manifestacije koje organizira Turistička zajednica Grada Zagreba, to su Festival svjetla, Zagreb Classic, Akupunktura, Advent, tu su i dvorišta, tu je puno događanja, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Zagreb Classic trajat će deset dana, a sve detalje o bogatom programu možete pronaći na internetskim stranicama Turističke zajednice Grada Zagreba.