Samobor: Godišnja skupština Vatrogasne zajednice

Vatrogasna zajednica grada Samobora održala je svoju redovnu godišnju skupštinu. Riječ je o zajednici s dugom tradicijom, od izuzetne važnosti za Zagrebačku županiju i Grad Samobor.

“Svojim uključivanjem naših DVD-ova u prošlogodišnju javnu vatrogasnu vježbu koja je održana na području Samoborske vojarne mogla se vidjeti spremnost i važnost svakog vatrogasca. Vatrogasna zajednica Grada Samobora aktivno sudjeluje i u samom vođenju Županijske vatrogasne zajednice. Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Željko Košćica je izuzetno aktivan i dobro poznaje samo problematiku”, rekla je Martina Glasnović, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija, dodaje Glasnović, i ove godine izdvaja znatna sredstva u zaštitu od
Martina Glasnović, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije. “Kako proteklih godina tako će svakako biti i dalje jer doprinos svih vatrogasaca na području Zagrebačke županije. Njihova spremnost na očuvanje imovine, života ljudi i uskakanje u pomoć kod svih drugih nedaća je nezamjenjiva”, objasnila je Martina Glasnović.

Osim za Zagrebačku županiju, Vatrogasna zajednica od velike je važnosti za Grad Samobor. “Nama je Vatrogasna zajednica izrazito bitna. Ona okuplja sve naše DVD-ove s područja Grada Samobora kojih ima 20. Oni stvarno čuvaju i štite naš Grad. Doprinose cjelokupnoj zaštiti našeg stanovništva i imovine našeg stanovništva”, istaknula je Petra Škrobot, gradonačelnica Grada Samobora.

Između ostalih, samoborski vatrogasci sudjelovali su u obrani od poplava u Karlovačkoj županiji, na što su izuzetno ponosni. “Apsolutno smo ponosni. Ponosni smo na svaku akciju i intervenciju gdje naši vatrogasci sudjeluju, a uvijek im želimo što manje intervencija”, dodala je gradonačelnica Škrobot.

Vatrogasna zajednica okuplja svih 20 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Samobora. “U prošloj godini na nivou Vatrogasne zajednice Grada Samobora imali smo ukupno 381 vatrogasnu intervenciju. Od toga je Javna vatrogasna postrojba Grada Samobora imala 255 intervencija, a ostatak su bile intervencije s dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Neke intervencije su i dobrovoljna vatrogasna društva odrađivala sama” naglasio je Mladen Žitković, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Samobor. Zagrebačka županija i Grad Samobor izdvajaju znatna sredstva za vatrogasnu zajednicu, što će se i povećati novim rebalansom proračuna.

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.