Zvone je stalno Leonardi nosio ručak u bolnicu

Leonarda Boban na kavi s prijateljicama.

Autor: Bojana Križić 12/1/2009 11:38

-.-Pixsell-.-Nakon 20 godina Bog je poslao poruku Leonardi Boban da ju ipak nije stvorio da posvaja djecu, kao što je sama izjavila. Poruka je došla u obliku djevojčice kojoj su nadjenuli ime Ruža.

Leonarda i Zvonimir Boban, uspješna modna dizajnerica i nekadašnji kapetan naše nogometne reprezentacije, jučer su blagoslovljeni prvim biološkim djetetom. Njena braća i sestre, djeca koju su Bobanovi posvojili tijekom svog 15-ogodišnjega braka, presretna su i s veseljem ju iščekuju.

Zvonimir je na dan kada je oženio Leonardu u crkvi Sv.Marka davne 1994., izjavio kako bi volio imati petero djece, i dolaskom malene Ruže njegova se želja ostvarila.

Prije trinaest godina Leonarda i Zvonimir posjetili su dom za nezbrinutu djecu i otamo kući doveli dvomjesečnu djevojčicu. Toga su trena znali da će se na isto mjesto vratit. Kada je djevojčica kojoj su dali ime Marija napunila osmu godinu, ponovno su posjetili dom i obitelji se pridružio dječačić Gabrijel.

Napokon, u ožujku 2005. godine obogatili su obitelj s dva nova člana – blizancima Martom i Rafaelom. Marija, Gabrijel, Marta u Rafael blagoslovljeni su tako divnim roditeljima kao što su Leonarda i Zvonimir, s njima su ljetovali u Murvicama na Braču svake godine, plovili jahtom ’58’, učili kuhati Leonardin specijalitet ‘kruh s maslinama’ i još mnogo lijepih svari.

Baš na Braču, u glagoljaškom samostanu iz 16. stoljeća u Pustinji Blaca, zaljubljeni je bračni par u društvu rodbine i najbližih prijatelja obnovio crkvene zavijete.

– Jedna, jedinstvena, posebna – riječi su kojima je tada Zvonimir opisao svoju najdražu i ponovno obećao svoju vjernost Leonardi u dobru i zlu, dok ih smrt ne rastavi.

-.-Pixsell-.-Iako Zvonimir zbog posla puno vremena provodi na relaciji Zagreb – Milano, zaposlen je, naime, kao nogometni komentator na Sky Sportu u gradu gdje je godinama igrao za AC Milan, par se trudi što više vremena provoditi zajedno, održavati obitelj na okupu.

Zanimljivo, Leonarda je uvijek željela živjeti u Milanu dok se Zvonimir uvijek vraćao Zagrebu. Spletom okolnosti, Leonarda je većinom u Zagrebu gdje Marija i Gabrijel idu u školu na Pantovčaku, a Marta i Rafael u vrtić, dok Zvone mnogo vremena provodi u njenom neprežaljenom Milanu.

Ipak, par nije prestao sanjati o biološkome djetetu, pa nakon godina i godina pokušavanja potražili odgovore u umjetnoj oplodnji. Leonarda je napokon začela 2001. godine, no sreća koju su osjetili pri začeću nažalost nije potrajala. Nakon već sedam mjeseci par je potresla nesreća gubitka prvoga biološkoga djeteta, a taj je tragičan događaj ostavio dubok trag u njihovim životima.

Upravo zbog toga nesretnog događaja, ovu je trudnoću Leonarda čuvala u bolnici Merkur gdje ju je brižni muž Zvonimir posjećivao tri puta dnevno s ukusnim domaćim ručkom u rukama, a jednom bi dnevno došli i mališani koji su s nestrpljenjem očekivali sestricu.

– Leonarda je disciplinirana trudnica koja je poslušala liječnički savjet i pristala čuvati trudnoću u bolnici, pa ju suprug s djecom svakodnevno posjećuje – otkrio je za izvor blizak paru.

Od kraja kolovoza, kada je rizik ponavljanja nesretnoga događaja iz bliske prošlosti za par nestao, Leonarda se vratila kući, no i dalje je brižljivo čuvala trudnoću. U javnosti smo je zapazili tek jednom dok je uživala na kavi s prijateljicama jedno sunčano prijepodne.

I tada, tek mjesec dana do poroda, 39-godišnja Leonarda je izgledala prekrasno. Baš tako izgleda i danas, na dan kada je rođeno njeno prvo biološko dijete, ljepotica imenom Ruža. Od srca čestitamo!