Znanstvenici dokazali: Ljubav vas čini glupima

'Moguće ljubavi'

Autor:: HocuSpoj.com 10/6/2011 11:18

Sudeći prema znanstvenim činjenicama, novu ljubav ćete najlakše upoznati u gorućem autobusu na egzotičnom ljetovanju pri čemu trebate tri puta izgovoriti njeno ime. Uspjeh neće izostati ako ste prije toga iskapili nekoliko šalica vruće čokolade, piše portal za sklapanje poznanstava HocuSpoj.com.

Mozak bye, bye

Kada gledate u novu partnericu ili partnera, mozak vam blokira dio za takozvanu ”društvenu procjenu”. Znanstvenici su utvrdili kako je velik dio mozga zadužen za racionalno donošenje odluka djelomično isključen u ljudi koji su zaljubljeni. Ukratko, ljubav je zaista slijepa.

Zašto su vatrogasci seksi?

Ako muškarac upozna ženu u nekoj opasnoj situaciji, puno je veća vjerojatnost da će se u nju zaljubiti nego da ju je upoznao u svakodnevnim okolnostima. Znanstvenici za ovu pojavu krive povećanu razinu dopamina koja ljude čini romantičnijima i zaljubljivijima. Zbog toga su ljetovanja i putovanja stvorena za obnavljanje veze, budući da se dopamin jače proizvodi u nesvakidašnjim okolnostima.

Bubimir, Bubimir, Bubimir!

Želite li se brže povezati s osobom s kojom ste izašli na spoj, izgovorite njeno ime glasno i jasno nekoliko puta. Dakako, ne činite to napadno, već njeno ili njegovo ime ubacite u normalnu konverzaciju. Najviše do tri puta tijekom večeri.

Hrana šampiona

Meksički poglavica Montezuma je ispijao dnevno i do 50 šalica čokoladnog napitka kojega je smatrao ”ljubavnom drogom”. Ovaj podatak ne čudi , ako znamo da je morao opsluživati harem u kojem je bilo 600 žena.

A nije ni znala…

Muškarcima su dovoljna tri spoja kako bi shvatili da se zaljubljuju. Ženama je za istu stvar potrebno čak 14 spojeva.

Ženski skener

Žena će temeljem držanja muškarca kojega je upravo upoznala donijeti 80 posto mišljenja o njemu, čak i prije no što izusti prvu riječ. I prije no što se je predstavio, žena je procijenila njegovu visinu, težinu, odjeću, kosu, boju kože, dob, formu…

Evolucija

Čimpanze se ljube s otvorenim ustima, ali bez jezika. Bonobo majmuni, najinteligentniji primati, se ljube s jezicima.