ZG ZOO: Dan planeta Zemlje upozorava na štetnost klimatskih promjena i uništavanja okoliša

Edukativni program koji će trajati od 11 do 17 sati, djecu i njihove roditelje upoznat će sa štetom koju Zemlji mogu nanijeti klimatske promjene i uništavanje okoliša.

FOTO I TEKST: Press materijal

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja, no iz Zoološkog vrta grada Zagreba poručuju kako će ga oni obilježiti u subotu 24. travnja.

“Edukativni program koji će trajati od 11 do 17 sati, djecu i njihove roditelje upoznat će sa štetom koju Zemlji mogu nanijeti klimatske promjene i uništavanje okoliša. U velikom edukativnom kutku posjetiteljima će se pojasniti snažna međusobna povezanost
ljudi, životinja i biljaka. Govorit će se o zanimljivostima vezanima uz život biljaka te tome za što se sve biljke koriste. Među biljkama koje će biti u fokusu, su hrast, trska, kupina, kaktus, duhan i kopriva.”

Poseban edukativni kutak bit će posvećen raznim načinima uništavanja staništa biljaka i životinja.

FOTO: Press materijal

“Edukatori će pojašnjavati kako se erozija tla i zagađenje vode odražavaju na živi svijet. Demonstrirat će kako odgovorno koristiti električnu energiju, te poticati građane na recikliranje otpada.”

FOTO: Press materijal

Koliko su najmlađi uspješni u razvrstavanju otpada, moći će pokazati u igri Eko košarka, a koliko dobro poznaju životni ciklus leptira, otkrit će zabavna slagalica s fazama tog ciklusa.

FOTO: Press materijal

“Uništavanje okoliša negativno se odražava na mnogobrojne vrste životinja – od najmanjih do najvećih. U Zoološkom vrtu grada Zagreba mogu se vidjeti vrste koje su, zbog uništavanja njihovih staništa, ugrožene u prirodi te neke poput sabljorogog oriksa i sokorske gugutke koje su tamo već izumrle”, poručili su edukatori.