Želite na Alkin koncert? Morate dat potpis podrške

Josip Radeljak Dikan i Alka Vuica

Autor: Bojana Križić 11/13/2009 15:12

Novopečena političarka, Alka Vuica došla je do najorginalnije, ali moralno upitne ideje kako sakupiti 10000 potpisa za svoju predsjedničku kampanju. Naime, poznata je pjevačica i kolumnistica organizirala je za subotu u Saloonu koncert Halida Bešlića, ali za ulaz na koncert pjevača koji je prije nepunih mjesec dana rasprodao dva koncerta u zagrebačkoj Areni, potrebno je dostaviti broj osobne iskaznice kako bi tako automatski posjetitelji dali potpis podrške Alki Vuici.

Dragan Zelić iz GONG-a za ovo je doznao tek nakon poziva portala Zagrebancija.com, te je napomenuo kako je bitno samo naglasiti da nitko nema pravo utjecati na građane i uvjetovati njihov potpis.

– Iako je ovaj slučaj moralno upitan, imamo puno većih problema. Građanima Zagrebačkog Holdinga na kocki je radno mjesto ako ne potpišu listu određenog kandidata – očitovao se Dragan Zelić, predstavnik GONG-a.

No ovo nije prvi moralno upitan potez u Alkinoj kampanji. Prije nekoliko dana potpise su za nju skupljale polugole manekenke Aleksandra Grdić, Korana Gvozdić i Sonja Kovač. Do komentara same pjevačice nažalost nismo mogli doći.