Zajedničkim snagama uspjeli obnoviti staru cestu

11/23/2009 10:54

Uoči vikenda otvorena je novouređena cesta Mali Lipovec – Velika Vrata – Kupeč Dol. Na inicijativu mjesnog odbora Veliki i Mali Lipovec asfaltirana je trasa duga 1345 metara kojom su povezani gradovi Samobor i Jastrebarsko.
 
U uvodnom obraćanju okupljenima, predsjednik mjesnog odbora Veliki i Mali Lipovec Željko Bošković podsjetio je okupljene na neka druga vremena: “Ovuda je prolazila mala vijugava cestica kojima su se naši djedovi i očevi sa volovima i teškom mukom probijali do svojih vinograda u Svetu Janu i  natrag. Mnogi su tada sanjali o boljoj cesti kojom bi mogli prolaziti i kamioni i automobili. Nakon ovogodišnjih lokalnih izbora i dolaskom na vlast nove generacije ljudi i u mjesnom odboru stvoreni su uvjeti za nastavak izgradnje ceste koja je spojila dio općina samoborskog i jaskanskog kraja.”-.-grad Samobor-.-
 
Svoje zadovoljstvo istaknuo je i samoborski gradonačelnik, Krešo Beljak: “Moram izraziti veliko zadovoljstvo što je uređena ova stara prometnica koja je nekada davno povezivala dva grada, a sada je obnovljena i u funkciji. U isto vrijeme mi je žao što važnost ove inicijative nije ranije prepoznata. U tri navrata je bila obećavana izgradnja te ceste i to po modelu da mjesni odbor izvede pripremu, a grad da asfaltira. Međutim, pripreme su tri puta napravljene i tri puta su propale jer se Grad oglušio na sve prethodne dogovore. Drago mi je da smo to ispravili.”
 
O važnosti ove prometnice progovorio je i Mihael Zmajlović, gradonačelnik Jastrebarskog naglasivši kako je ovo prvi zajednički projekt dvaju susjednih gradova i početak dugotrajne, ali i uspješne suradnje.