Zagrebparking snizio cijene parkinga pred izbore

Djelatnik Zagreb parkinga diže auto

Autor:: Filip Kordić 1/5/2010 14:38

Ravno pet dana prije izbora za novog predsjednika, Zagrebparking je u suradnji sa Bandićevom gradskom upravom odlučio smanjiti cijene parkiranja u svim zonama za ukupno 23,5 posto. Službeno je objašnjenje da se radi o antirecesijskim mjerama.

-.-Čitatelj-.-Nova odluka primjenjivati će se od petka 8. siječnja.

– Da, riječ je o antirecesijskoj mjeri. Odlučili smo izaći građanima u susret. Mislim da se svi možemo složiti kako parkiranje nije socijalna kategorija. Unatoč tome prigovori građana na parking u gradu iznimno su česti. Gradska uprava ne može ostati gluha na potrebe građana tako da smo zbog sveopće gospodarske krize odlučili sniziti cijene – rekla Jelena Pavičić Vukićević, zamjenica gradonačelnika.

Osim cijena parkinga snižene su i cijene dnevnih karti. Dnevne parkirne za 1. zonu prije su koštale 230 kuna, a sada će iznositi 200 kuna. Za 2. zonu umjesto dosadašnjih 130 kuna koštati će 100, a u trećoj zoni umjesto 70 biti će 50 kuna.

Na novinarsko pitanje da li je riječ o predizbornom potezu Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukićević je to odmah odbacila.

– Svaki dan su neki izbori. Gradska uprava ne smije biti pralizirana samo zato što su u tijeku predsjednički ili neki drugi izbori – rekla je Jelena Pavičić Vukićević

Upitani za prosvjede stanovnika Britanskoga trga povodom nedostatka parkirnih mjesta Mate Kraljević rekao je kako stanovnici Pantovčaka i lokalnih ulica uistinu se nalaze u teškoj situaciji.

– Unatoč tome mi ne možemo ići van zakonskih propisa. Najbolje riješenje bilo bi izgradnja podzemne garaže – rekao je Mate Kraljević.