Zagrebački derbi: Vinogradar protutnjao Rudešom

Autor: Boris Matijašević 11/15/2009 22:53

Ako su prije utakmice između Rudeša i Vinogradara poznavatelji nogometa i strastveni kladitelji najčešće spominjali neodlučeni rezultat, krajnji ishod utakmice u potpunosti ih je iznenadio, baš kao i najvjernije pristaše Vinogradara koji ni u najljepšim snovima nisu mogli sanjati da će njihovi ljubimci na gostovanju kod Rudeša u 12. kolu 2. HNL slaviti sa visokih 6:2 (2:0).

Od samog početka utakmice zeleno-bijeli su preuzeli inicijativu na terenu, i već do 20. minute vodili sa 2:0 pogocima Lovrekovića i Bobana. Tim rezultatom se i otišlo na odmor, da bi u nastavku uslijedila prava golijada.

Na samom početku drugog dijela oko tisuću gledatelja na SRC Stjepan Spajić vidjelo je  najljepši trenutak utakmice. Lovreković je u blizini sredšta igrališta uzeo loptu braničima Rudeša, i preciznim udarcem  sa skoro 45 metara udaljenosti lobao protivničkog vratara. Bio je to njegov drugi pogodak na utakmici , a u nadahnutoj igri momčadi iz Mladine u strijelce su se upisali Radas, Piniero i Maroslavac.

Visoki poraz svoje momčadi ublažili su Kulić iz jedanaesterca te Ištuk. Nakon utakmice, u redovima Rudeša nije bilo raspoloženih za izjave. S druge strane, predsjednik Vinogradara Ivo Rubinić cvao je od sreće.

– Sve ste vidjeli! Nadigrali smo ih u svim elementima nogometne igre. Potpis našeg trenera, profesora Braovića već je itekako vidljiv – u dahu je ispalio Rubinić.

>> POGLEDAJ FOTOGALERIJU SA UTAKMICE

– Nema kod nas premija, nemamo mi novaca za to. Ova pobjeda ostvarena je iz ljubavi prema klubu – odgovorio je Rubinić na pitanje o eventualnim premijama za visoku pobjedu.

Ovom pobjedom Vinogradar je na ljestvici preskočio Rudeš i zasjeo na 4. mjesto, sa samo četiri boda manje od vodećeg Splita.