Zagrebačka županija bilježi porast broja noćenja

Autor: Margarita Weisz 7/20/2015 15:21

Smještajna ponuda u Zagrebačkoj županiji raste, na raspolaganju je sve veći broj kreveta i ugostiteljskih objekata, a u Županiji se godišnje održava i više od 300-tinjak manifestacija. Rezultat je povećan broj dolazaka i noćenja u prvih šest mjeseci ove godine.

– Dolazak gostiju u našu Županiju u prvih šest mjeseci je porastao za tri posto, a broj noćenja za sedam posto što govori u prilog tome da radimo dobru promociju i imamo zanimljive turističke proizvode. Grad Zagreb je naša velika komparativna prednost u kojem se također bilježi sve veći broj dolazaka. Mi ćemo nastojati dio tih posjetitelja privući u našu Županiju – rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić.

Jedna od ponuda na koju je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije posebno ponosna je autokamp Zagreb.

– Prošle godine u sedmom mjesecu otvoren je kamp Zagreb u Svetoj Nedelji koji ima četiri zvjezdice. To je najbolji kamp i u Zagrebačkoj županiji i u Gradu Zagrebu. Trudimo se razvijati turističku ponudu, a sve to rezultira povećanim brojem dolazaka – zaključila je Rašperić.

Zagrebačka županija posebnu je pozornost posvetila ruralnim područjima i njegovanju tradicije i bogate kulturne baštine te je u prostorima Turističke zajednice Zagrebačke županije u Preradovićevoj ulici otvorena izložba pod nazivom Jedan dan na selu. Tematskom izložbom prikazani su brojni običaji Savsko-sutlanske doline i brigi, a posjetiti je možete do 24. kolovoza te u centru Zagreba osjetiti pomno njegovani i čuvani dio prošlih vremena.