Zagreb danas broji 88 novoboljelih, oporavilo se 45 osoba više nego jučer

U gradu Zagrebu je trenutno 346 aktivnih slučajeva.

Foto: OTV

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 88, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 43.407, što je 45 osoba više, nego jučer, stoji u COVID 19 izvješću NZJZ “Dr. Andrija Štampar”.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 976 testiranja na SARS-CoV-2, a 77 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 64 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 189 osoba, navode iz Štampara.

Od 64 obrađene pozitivne osobe: 22 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 25 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za sedam osoba je još u tijeku. Dvije su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine, dok je jedna osoba doputovala iz BiH. Kod jedne osobe moguća je izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a šest osoba su štićenici/djelatnici domova za starije ili ostalih ustanova socijalne skrbi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su tri novooboljela korisnika i jedan djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovne škole te jednog učenika srednje škole izrečena je mjera samoizolacije za 130 učenika osnovnih i devet učenika srednjih škola.”

Zaključno, u gradu Zagrebu je trenutno, kako navode, 346 aktivnih slučajeva.