Zadesila me hematološka bolest. Smanjit ću tempo

Boris Šprem

Autor:: Mirela Biškup, Sanjin Španović 2/3/2011 21:42

– Zadesila me je hematološka bolest i zato nisam toliko aktivan kao prije. Ali za nekoliko mjeseci ću tu bolest pobjediti – rekao je u četvrtak navečer gostujući u emisiji ZAGI na JabuciTV Boris Šprem, predsjednik Skupštine grada Zagreba.

Šprem je dodao kako unatoč bolesti se trudi raditi koliko stigne, ali da se neće povući iz aktivne politike.

– Ja imam četvoro potpredsjednika Skupštine na koje ću prebaciti više ovlasti za vrijeme oporavka. Smatram da javnost mora znati da će i zbog čega će predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba biti spriječen u potpunom obavljanju svog posla – rekao je Šprem u emisiji.

U telefonskom razgovoru za portal Zagrebancija.com Šprem je ponovio da se ne povlači iz politike, ali da neće moći raditi istim tempom kao prije.

– Bolest je izlječiva, ali moram malo smanjiti tempo, ali imam četiri potpredsjednika koja me mogu zamijeniti – rekao nam je Šprem.

Na naše izravno pitanje o kakvoj je bolesti točno riječ, Šprem nije želio odgovoriti već je zamolio da poštujemo njegovu privatnost.

– Smatrao sam da je potrebno kazati zašto nisam aktivan kao prije, i o čemu se radi obzirom na moju funkciju. No, smatram da je točna dijagnoza moja privatna stvar koju sam pobjeđujem i koju ću pobjediti – rekao nam je Šprem.

U emisiji je ponovio svoj stav kako će se on sa svojim kolegama zastupnicima do kraja boriti da cijena vrtića ne poskupi, već da se ona formulira na najpravedniji način.