Za rodino gnijezdo na krovu daje se naknada od 700 kuna

Autor: www.ivanic-grad.hr, FOTO: Facebook 11/19/2015 11:06

Vlasnici i korisnici objekata na kojima se nalaze gnijezda bijelih roda isplaćena je naknada u iznosu od 700 kuna po gnijezdu. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zagrebačka županija osigurali su i u ovoj godini sredstva za provedbu projekta ‘Zaštita i očuvanje bijele rode u 2015. godini’ na području Zagrebačke županije. Korisnicima koji naknadu primaju putem tekućeg računa sredstva su već trebala stići, a onima kojima stiže putem pošte stići će u narednih nekoliko dana.

Ovim projektom se, sedmu godinu za redom, vlasnicima i korisnicima objekata na kojima se nalaze gnijezda bijelih roda godišnje isplaćuje naknada za održavanje krovišta. Ove godine ukupno je isplaćeno 60.300 kuna za 86 gnijezda na obiteljskim kućama, gospodarskih objektima i pripadajućim zgradama.

Projekt ‘Zaštita i očuvanje bijele rode’ na području Zagrebačke županije pokazuje rezultate, iz godine u godine na području Zagrebačke županije uočava se sve veći broj gnijezda. U 2015. godini zabilježeno je 237 gnijezda: 86 na obiteljskim kućama i 151 na stupovima.