Vuga u lovu na Cvitin rekord od 126 golova u HNL-u

Davor Vugrinec

Autor:: Tin Jandrašek 4/27/2010 11:50

-.-Goran Stanzl/ PIXSELL-.-Tri kola prije kraja prvenstva Zagrebov prvi strijelac Davor Vugrinec sa 15 postignutih pogodaka vodi na listi strijelaca Prve HNL, no kako sam kaže, time se ne zamara previše, jer su mu na prvom mjestu rezultati njegovog kluba.

Vuga interese kluba stavlja ispred obaranja rekorda

– Stoga u ovom trenutku potpisujem da do kraja prvenstva ne trebam zabiti niti jedan pogodak ako će to uspješno činiti moji suigrači, i ako ćemo osigurati ostanak u Ligi – rekao je Vugrinec za službenu klupsku stranicu.

No Vuga ne može pobjeći od mogućnosti osvajanja primamljive titule najboljeg strijelca u povijesti HNL, koju za sada drži Igor Cvitanović sa 126 pogodaka.

Mrtva utrka: Cvita 126, Vuga 113 pogodaka

– Uzbuđuje me izazov da bih mogao na vječnoj listi najboljih strijelaca Prve HNL prestići Igora Cvitanovića. Njegovih 126 pogodaka u odnosu na mojih dosadašnjih 113 uopće mi se ne čine neuhvatljivi u nekoj bližoj ili daljnjoj budućnosti – optimistično je izjavio Vugrinec, koji bi se za početak zadovoljio i osvajanjem titule prvog strijelca sezone ili barem poboljšanjem svog osobnog rekorda od 17 pogodaka.

– Do sada nikad nisam bio prvi strijelac HNL, a ako sam ikad vjerovao da bih to mogao postati, bilo je to u mojoj prvoj sezoni za Dinamo kad sam nakon jesenjeg dijela nanizao 12 golova i igrao u velikoj formi. No, ozljeda me tada grubo zaustavila – završio je Davor Vugrinec.