Više od 450 izlagača na ovogodišnjoj AMBIENTI

Zagrebački velesajam

Autor:: Matea Damjanović 10/13/2010 15:49

Na Zagrebačkom velesajmu jutros je otvorena Ambienta- međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Na AMBIENTI se ove godine predstavlja više od 450 izlagača, a izložbeni program podijeljen je u pet tematskih cjelina. U 15 izložbenih paviljona posjetitelji mogu pronaći bogatu ponudu namještaja za stanovanje, opreme za kuhinje i kupaonice, uredski namještaj, proizvode i opremu za unutarnje i vanjsko uređenje, repromaterijale te strojeve i alate za drvnu industriju. 

-.-ZV-.-– Na ovoj AMBIENTI bilježimo sudjelovanje gotovo svih najznačajnijih domaćih proizvođača iz drvne industrije i industrije namještaja, koji su organizirani od strane Hrvatske gospodarske komore pod nazivom Hrvatska drvna industrija, a što uz velik interes i sudjelovanje stranih izlagača daje ovoj sajamskoj priredbi međunarodni karakter  – rekla je Mirela Bartolec, direktorica Zagrebačkog velesajma.

37. Ambientu svečano je otvorila premijerka Jadranka Kosor, koja je u svom govoru naglasila kako unatoč gospodarskoj krizi drvna industrija u ovoj godini  bilježi porast izvoza. 

– Potrebno je naglasiti pozitivan trend u proizvodnji namještaja gdje je izvezeno 12 posto više, a u uvezeno 20 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine- izjavila je premijerka Kosor i dodala kako je pozitivna posljedica ovih pokazatelja rast vanjsko trgovinske bilance za više od četiri puta, odnosno s 39 na 175 milijuna dolara u prvih osam mjeseci ove godine. 

AMBIENTA je za drvnu branšu značajna i zbog stručnih skupova, među kojima se posebno ističe Poslovni klub, tradicionalni susret gospodarstvenika iz drvno prerađivačkog sektora i industrije namještaja. Ambienta je otvorena sve do nedjelje, a kao i uvijek, Zagrebački velesajam za svoje posjetitelje je pripremio i vrijedne nagrade.