VIDEO I FOTO: Izlazili su iz vagona krvavih glava

Autor:: M. M. 12/21/2009 9:34

-.-Antonio Bronić /Pixsell-.-Jutros u 5.26 sati na 4. peronu 1. kolosijeku na Zagreb Glavnom kolodvoru došlo je do izvanrednog događaja vlaka broj 5100 koji se iz Siska kretao prema Zagreb Glavnom kolodvoru.

Naime, prvi jutrošnji vlak koji je iz Siska dolazio u sastavu jedne električne lokomotive i jednog putničkog vagona nije se zaustavio  na 4. peronu 1. kolosijeku, nego je lokomotiva udarila u grudobran čeonog kolosijeka.

Gordana Kisić u obližnjem štandu prodaje peciva te je bila jedan od svjedoka događaja.

– Samo sam čula snažan prasak kada je došlo do sudara. Ljudi su izlazili krvavi iz vagona, bio je pravi kaos – govori nam Gordana koja kaže da je Hitnoj trebalo nešto više od 10 minuta da dođe na mjesto nesreće i počne pomagati ozlijeđenima.

– Dosta ih je bilo u nesvjesti – dodaje.

U nesreći je 43 putnika ozlijeđeno od kojih sedam teže, bile su prvobitne informacije HŽ-a, no kako saznajemo od Pavla Kalinića iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, borjka ozlijeđenih se popela na pedeset.

-.-Antonio Bronić /Pixsell-.-Sedam je putnika zadobilo teže ozlijede, a jedan je putnik vrlo teško ozlijeđen te je primljen u bolnicu Sv. Duh, gdje će tijekom dana na operaciju glave.

Ekipe policije i Hitne pomoći odmah su izišle na mjesto događaja i ozlijeđene odvezli  u zagrebačke bolnice, a na teren je izašla i istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu.

Upravitelj infrastrukture osnovao je povjerenstvo za istragu izvanrednog događaja koji će utvrditi uzroke nesreće. Očevid policije i HŽ-a  je u tijeku.
 
Predstavnici HŽ-Putničkoga prijevoza tijekom dana obići će ozlijeđene u zagrebačkim bolnicama.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S MJESTA NESREĆE