Uspješno završen još jedan `Dugoselko`

malonogometni turnir

Autor:: Nenad Haleuš Mali 1/7/2010 12:04

Ideja o organizaciji malonogometnog turnira za mlađe dobne uzraste tijekom zimskih školskih praznika, koju je prije četiri godine pokrenuo Nogometni klub Dugo Selo, pokazala se punim pogotkom.

Kako saznajemo od predsjednika NK Dugo Selo Mladena Vrabeca na ovogodišnjem, četvrtom po redu, izdanju ‘Dugoselka’ koji se igrao u Gradskoj športskoj dvorani u Dugom Selu sudjelovalo je 76 momčadi u kategoriji prstića, limača, mlađih i starijih pionira, te kadeta i juniora, odnosno ukupno preko 750 mladih nogometaša.

Preko 750 nogometaša, članova mlađih uzrasta, sudjelovalo je na ovogodišnjem turniru, a nakon devet dana, turnir je završio sinoć kasno, završnicom u kategoriji juniora.

Najbolja juniorska momčad je Balkanska ruta, drugi je Maneto, a treći Drvo stil dizajn. Najbolji strijelac u juniorskoj konkurenciji je Josip Jurić, najbolji igrač Mario Dukčić, a golman Domagoj Iveljić.

U kategoriji kadeta najbolji je bio NK Dubrava, drugi Drvo stil dizajn, a treća dugoselska momčad ‘XYZ’.

Najbolja momčad u kategoriji starijih pionira bio je Sesvetski Kraljevec, druga Sesvete, a treća momčad Jamnice.

U kategoriji mlađih pionira pobjednička je momčad ‘Zagreb 97’ koja je u finalu svladala NK Dugo Selo, a treći je ‘Cro team’, također iz Zagreba.

Dugoselci su bili drugi i u kategoriji limača, u kojoj je pobjednička momčad bio zagrebački Dinamo.

U najmlađoj kategoriji ‘prstića’ najbolji su bili domaćini NK Dugo Selo koji su u finalu pobijedili Naftaš iz Ivanić Grada, a treće je mjesto pripalo Zelini.

Dugoselci su u ovoj kategoriji imali i najboljeg strijelca Leona Valeka koji je postigao 15 golova, najbolji igrač kategorije bio je Lovro Bičak iz Zeline, a najbolji golman David Čuni iz Naftaša.