Umirovljenici preko Skypea ispitivali Holjevac

Tatjana Holjevac

Autor: 5/2/2012 15:10

Iako ovi umirovljenici do prije mjesec dana nisu znali mnogo o računalima, danas već znaju sve tajne Skype-a i Gmaila, a sve to zahvaljujući tečaju Internet i treća dob. Pokazali su to razgovarajući preko Skypea s potpredsjednicom Gradske skupštine Tatjanom Holjevac, za koju su pripremili mnoštvo pitanja.

– Stanujem u Travnom i ispred Vrtića broj 10 je jedan mali park. Taj parkić nikako da se uredi, nema klupe, kad lišće pada sve je zatrpano i možda dvaput godišnje oni to očiste. Moja žena je jutros zvala za struju i plin, pa nikako ne može dobiti nikog, jer je trebalo očitati brojila. Ja živim u Savskom Gaju II put, tu imamo dvije tri ruševine, koje su baš na prolazu za školu i vrtić i te kuće – bila su samo neka od pitanja koja su umirovljenici postavili potpredsjednici Skupštine.

Svima redom Holjevac je dala isti odgovor.

– Hoćete mi dati broj telefona, pa vas budem nazvala i doći ćemo vidjeti –

Nakon što je im je ispričala kako joj je jučer bilo na proslavama 1. maja u Maksimiru i na Jarunu, Holjevac je odlučila nešto priznati umirovljenicima.

– Moram vam reći jednu tajnu. Ja prvi put razgovaram preko Skypea isto kao i vi –

Umirovljenici nisu mogli skriti koliko su ponosni što su uspješno završili računalnu radionicu.

– Naučili smo računalnu komunikaciju, da možemo razgovarati s prijateljima i kolegama iz Zagreba i po čitavom svijetu. Sada to polako vježbamo kroz ove dane koji su nam preostali do kraja – priznao nam je Zlatko Jagarčec iz Zagreba.

– Iskazana je želja da otvorimo klub umirovljenika informatičara koji bi radio subotom barem dva puta mjesečno kako bi mogli dolaziti po nove programe i nove informacije, da mogu svoje računalo dovesti da ga malo popravimo i dotjeramo – istaknuo je predsjednik ORR Svi smo protiv Mladen Plazibat.