Ukupan broj novooboljelih u Zagrebu je 178

U gradu Zagrebu je 428 aktivnih slučajeva.

Foto: OTV, Tekst: Press materijal

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 178, stoji u priopćenju NZJZ “Dr. Andrija Štampar”.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 856 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 148 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 145 novooboljelih osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 78 osoba.

Od 145 obrađenih pozitivnih osoba: 25 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 53 osobe su kontakti COVID + osoba. 46 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 11 osoba obrada je još u tijeku. Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, a četiri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Kod jedne je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, a četiri su osobe doputovale iz Njemačke, Nizozemske, Srbije i BiH.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 31 korisnika i tri djelatnika.

Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jedne učiteljice, izrečena je mjera samoizolacije za 14 učenika osnovne škole.

Zaključno, u gradu Zagrebu je 428 aktivnih slučajeva.