Ukradeno cjepivo iz Lučkog na crnom tržištu BIH

Autor: Boris Cvetković 12/8/2009 12:05

Nepoznati je provalnik razvalio vrata Doma zdravlja Lučko te ukrao 80 bočica cjepiva protiv svinjske gripe čija je tržišna vrijednost oko 8 do 10 eura, u razdoblju od subote do ponedjeljka između 15 i 7 sati.-.-Marko Prpic/PIXELL-.-Dom zdravlja Lučko, gdje su ukradena cjepiva protiv svinjske gripe

Kako je tolika količina cjepiva prevelika za osobnu uporabu, liječnici vjeruju da je završilo na crnom tržištu BiH, gdje ih nema dovoljno.

– Cjepivo smo dobili prije 10-ak dana, a držimo ih u frižideru na temperaturi od 4 stupnja. Stvarno neznam kome treba tolika količina, osim ako nije završilo na crnom tržištu okolnih zemalja – istaknula je Višnja Dondur, liječnica Opće medicine.

Zasada nije poznato koliko bočica protiv virusa H1N1 stoji u susjednoj BiH, ali procijenjuje se da bi njezina vrijednost mogla biti višestruka.

Provalnik je, inače pajserom razvalio stara  vrata Doma. Očito je bio dobro informiran o dolasku cjepiva. Liječnici ističu da bi i eventualni pacijent bez zdravstvene zaštite također bio cijepljen jer bi se i za njega ‘našao način’ ukoliko je bolestan.