U Zagrebačkom plesnom centru još tri premijere

'Moveranje' je plesna instalacija Zrinke Šimičić čija će premijera otvoriti ovaj tjedan u Zagrebačkom plesnom centru.

Autor: Maja Gujinović 11/23/2009 15:01

Nakon što je studeni započeo trima premijerama, novootvoreni Zagrebački plesni centar i ovaj tjedan nudi tri nove predstave.  Već sutra, 24. studenog premijerno će se izvesti plesna instalacija ‘Moveranje’ autorice Zrinke Šimičić, u četvrtak 26. studenog ‘Measurements’ Željke Sančanin i kombiniranih operacija, a 1. prosinca ‘Slike s izložbe’ i ‘Karneval životinja’ prof. Nikoline Georgieva i Velimir Veleva, a u produkciji Plesnog studija Liberdance.

Plesna instalacija i multidisciplinarni plesni projekt

U ‘Moveranju’ Zrinka Šimičić uz još dvije plesačice Dariju Doždor i Silviju Marchig, pokretom reagira na zvučne intervencije Svena Pavlovića, u prostornom labirintu Martine Mezak. Drugi premijerni naslov je predstava ‘Measurements’, točnije multidisciplinarni plesni projekt usmjeren na dokumentiranje i produkciju zvučne matrice generirane iz različitih varijabli plesnih, performativnih i kazališnih predložaka te teorijski usmjerenih kolaborativnih plesnih istraživanja.

Prosinac otvara predstava kazališta sjena za sve dobne skupine

Mjesec prosinac u Zagrebačkom plesnom centru otvara nova produkcija Plesnog studija Liberdance, koju zapravo čine dva naslova – ‘Slike s izložbe’ i ‘Karneval životinja’. Riječ je o plesno-mimskom projektu kazališta sjena svjetski poznate autorice, profesorice Nikoline Georgieva, a koji prema izvorniku u Zagreb prenosi autoričin bliski suradnik Velimir Velev. Spajajući remek-djela klasične glazbe sa specifičnom poetikom kazališta sjena, a koje na sceni vlastitim tijelim i pokretima proizvede glumci (a ne kako je uobičajeno – predmeti) autorski dvojac Georigieva-Velev, obećava predstavu za sve dobne skupine, koju će pratiti i poseban edukativni paket za one najmlađe.