U više navrata je dokazano da grad funkcionira

Darinko Kosor

Autor: Gorana Banjeglav 11/4/2014 11:50

Predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora pitanje funcioniranja grada bez gradonačelnika ne zabrinjava. Kako kaže, proteklog tjedna je u više navrata dokazano da poteškoća u normalnom funkcioniranju grada nema, iako su se neke stvari po prvi put održavale bez Bandićeve kontrole.

– Imali smo sjednicu Gradske skupštine, gdje su sve odluke donesene većinom, a pola odluka je doneseno apsolutnom većinom. Dakle, svaki dan imamo jedan događaj. U četvrtak smo imali sjednicu Gradske skupštine, u petak smotru Zimske službe, u subotu besprijekoran prijevoz ZET-ovih autobusa do Mirogoja, Miroševca i Markova polja, a u ponedjeljak smo imali koordinaciju gradskih četvrti – istaknuo je Kosor.

Bez većih problema funkcionirao je i izvanredni besplatni autobusni prijevoz do gradskih groblja, koji je ove godine prvi put kontrolirala zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

– Izvanredna organizacija prijevoza kroz dane uoči, kao i tijekom cijelog blagdanskog vikenda protekla je bez ikakvih poteškoća. ZET je na posebnim linijama angažirao dovoljan broj vozila i djelatnika, a dodatni su kapaciteti bili uključeni i u tramvajskom prometu, odnosno na redovnim linijama.

Zbog toga, ali i zahvaljujući dobroj organizaciji te suradnji s resornim službama, nije dolazilo do zastoja u prometu. U najvećim opterećenjima s istog je terminala istovremeno kretalo i po nekoliko autobusa – istaknuo je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Velika je tu uloga i građana koji su poslušali molbe nadležnih da prema grobljima ne kreću osobnim automobila, već da se oslone na javni gradski prijevoz.

– Unatoč velikom broju putnika, kroz tri dana nisu zabilježene gužve niti na jednom koridoru za ukrcaj putnika, a do odredišta su autobusi pristizali bez usputnih zaustavljanja – dodao je Jurić.

Iz Gradske uprave, Gradske skupštine i Zagrebačkog holdinga posljednja dva tjedna uvjeravaju kako uhićenjem gradonačelnika nije nastao kaos, a predsjednik Gradske skupštine u svakoj prilici ne propušta naglasiti da će položiti i najveći test – usvajanje proračuna za 2015. godinu.