U Brdovcu učili kako napraviti balzam za usne

Autor:: S.P.P. 12/18/2009 17:16

U organizaciji Udruge Vrišteće brdo održana je radionica prirodne kozmetike na kojoj se okupilo dvadesetak zainteresiranih za usvajanje praktičnog znanja vezanog uz izradu kozmetike u vlastitoj kuhinji. 

-.-Ines Vrdoljak-.-Polaznice radionice su naučile kako u kućnoj radinosti napraviti balzam i kremu kako bi ubuduće svoju kožu (najveći ljudski organ kroz koji sastojci u krvotok često ulaze brže negoli kada nešto pojedete ili popijete) mogle njegovati svojim osobnim kombinacijama željenih eteričnih ulja, „običnih“ ulja, maslaca i drugih prirodnih sastojaka. 

Naime, pripravci kozmetičke industrije u sebi sadrže sastojke i konzervanse koji dugotrajnom uporabom štete ne samo koži, nego i čitavom organizmu. Ovakva, prirodna kozmetika napravljena u kućnoj radinosti nema nikakvih konzervansa, čuva zdravlje i ne zagađuje okoliš. 

Praktično znanje izrade balzama i kreme, članice Vrištećeg brda usvojile su na sličnoj radionici  Udruge ‘Kneja’ iz Čakovca i na ovaj ga način odlučile podijeliti i u svojoj lokalnoj zajednici – Brdovcu (konkretno Prudnicama, gdje je radionica i održana 10.12.2009. u vremenu od 17.00 do 19.00 sati).  

Naime, radionica je za polaznice bila besplatna, a namjera širenja ovakvog znanja je u skladu s ciljevima, i Kneje i Vrištećeg brda, da „žive u skladu s prirodom“ i svojim aktivnostima promoviraju i potiču kvalitetan i održiv suživot s prirodom svoje lokalne zajednice. 

Pozivamo vas na http://pikaiprijatelji.com/site/modules/mastop_publish/?tac=Prirodna_kozmetika kako biste saznali više o izradi balzama i kreme, te na www.kneja.hr kako biste saznali više o permakulturi općenito.