U akciji Bankomat uhićen i investitor u Šmidhen

Autor:: Radio Samobor 1/2/2010 11:49

Među uhićenicima u akciji Bankomat je i Boris Šimunić javnosti poznat kao vlasnik udjela u Šmidhenu. On je od HPB-a dobio nekoliko kredita, a prvi nenamjenski kredit od 30-ak milijuna kuna odobren mu je neposredno nakon što je sredinom 2006. kupio 26 posto samoborskog Šmidhena i to za 34 milijuna kuna. Da bi podmirio samo kamate za taj kredit, opet mu je HPB odobravao nove kredite, pa se glavnica popela na više od 50 milijuna kuna.  

Upitna su jamstva, provjere i ispunjavanje odgovarajućih formulara prilikom odobravanja kredita. Iako nije vraćao dospjela potraživanja, banka mu je odobravala nove nenamjenske kredite i to kao fizičkoj, a ne pravnoj osobi  što je razlog zbog kojeg istraga za sada nije privela vlasnika tvrtke Fantazija, Slavka Čolaka.

Inače, Šimunić je menadžer u Čolakovim tvrtkama “Fantazija hoteli d.o.o.”, “Fantazija nekretnine d.o.o.”, “Fantazija sport d.o.o.”, “Fantazija vodeni-park d.o.o.”, “Fantazija zabavni park d.o.o.” i “Fantazija projekt d.o.o.”, koje su sve registrirane u Samoboru na adresi Perkovčeva 9, a osnovane su kao dio budućeg projekta vodenog i zabavnog parka Šmidhen.

Narednih dana ispitat ćemo hoće li se ova situacija odraziti na projekt Fantasylanda i hoće li biti upitna gradnja novog Šmidhena planirana u proljeće dolazeće godine.