Todorićev ponos i dika nema za platiti komunalije

Autor:: Sanjin Španović 1/2/2010 9:36

Tvrtka Zvijezda, koja se često ističe kao ponos i dika Ivice Todorića, duguje Gradu Zagrebu 8.705.247,50 kuna za komunalne doprinose.

Ta kompanija, koja je od svih Todorićevih tvrtki unutar koncerna Agrokor na kraju ove godine najbolje stajala na Zagrebačkoj burzi, već gotovo dvije godine odbija platiti svoj dug. S obzirom na iznos duga, ta cifra Todorića svrstava u sam vrh najvećih dužnika Grada Zagreba za komunalne doprinose.

Prema listi dužnika, koju je portalu Zagrebancija prepustio Grad Zagreb, taj dug se vuče još od ožujka 2008. godine. On je nastao nakon građevinskih radova, koje je Todorić imao na Zvijezdinom pogonu u Ulici Marijana Čavića na Žitnjaku.

Ukupan iznos za komunalni doprinos bio je tada 45,2 milijuna kuna, no, s kamatama ta se cifra popela na 46,8 milijuna kuna. Podaci portala Zagrebancija.com govore kako je Todorić u četiri rate platio 38,1 milijun kuna, da bi nakon toga stao sa plaćanjem.

-.-Marko Prpic/PIXSELL-.-Ivica Todorić na današnji dan slavi rođendan.S obzirom na ogromne financijske probleme, koje Grad Zagreb trenutno ima, ispunjenje obveza najvećeg proizvođača jestivih ulja na ovim područjima uvelike bi pomoglo gradskoj riznici. Gradske čelnike posebno je naljutilo to sto se vodstvo Agrokora javno hvalilo i razmetalo financijskom dobiti Zvijezde u prvih devet mjeseci prošle godine, koja je u iznosu od 17 milijuna kuna predstavljala porast od nekoliko puta u usporedbi s istim razdobljem u 2008. godini. Zagrebački poglavari tvrde kako bi ta dobit bila puno manja da je najmoćniji hrvatski poduzetnik podmirio svoje obveze.

Dolaskom Igora Kodžomana na čelo Zvijede u ožujku 2009. godine u zagrebačkom Poglavarstvu su pozdravili nadajući se da ce novi direktor društva za razliku od Maria Sherra platiti svoj dug. No, bivši clan Uprave Hypo Alpe-Adria Bank, kažu u Poglavarstvu, nije ni prstom mrdnuo u tom smjeru.

>>>PROČITAJTE:

Duguju Zagrebu 416 milijuna kuna za komunalije

Crkva gradu za komunalije duguje 6,5 milijuna kuna

Holdingova podružnica duguje Gradu 2,7 milijuna