Tko je Renata Suša, nova šefica Zagrebačkog velesajma

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj press konferenciji potvrdio je da je Grad odabrao novu šeficu Zagrebačkog velesajma. Odabir je pao na Renatu Sušu, menadžericu koja je prije pet godina vodila golemu državnu tvrtku HŽ Infrastruktura (HŽI)

Foto: Vedran Karuza

“Renata Suša izabrana je na natječaju za novu ravnateljicu Zagrebačkog velesajma”, rekao je gradonačelnik i pojasnio kako joj je najvažnija referenca iz biografije ta da je bila šefica HŽ Infrastrukture, pa je izabrana zbog svog bogatog iskustva u upravljanju.

U upravu HŽ-a došla je 2014. nakon što ju je ondje postavio Siniša Hajdaš Dončić, tadašnji SDP-ov ministar prometa.

U drugoj godini njena mandata državna tvrtka koja je generirala stotine milijuna kuna gubitaka, bila je u plusu od 60 milijuna kuna. IZ HŽ infrastrukture odlazi 2016. a godinu dana kasnije osnovala je kontzultatnstku tvrtku Casper Taurus, piše Večernji list.

“Zagrebački velesajam d.o.o. je 2020. dočekao sa stabiliziranim poslovanjem, trendom višegodišnjeg rasta prihoda, posloženim tematskim i sadržajnim projektima te u konačnici pozitivnim poslovnim rezultatom 384.564,00 kuna, a koji su efekti uspješno postavljenih i provedenih strateških ciljeva usmjerenih na samoodrživost poslovanja”, napisala je u izvješću za 2020. prethodna ravnateljica Velesajma Dina Tomišić.

Izvješće je kritiziralo radničko vijeće ustvrdivši kako je slika stanja nerealna.  Usprkos izvješću, Zagrebački velesajam posljednjih tridesetak godina slovi kao gradski gubitaš. Bio je to jedan od razloga zbog kojega ga je pokojni gradonačelnik želio u potpunosti srušiti te ondje izgraditi Zagrebački Manhattan. Projekt srećom, nije ostvaren, no pred novom direktoricom je puno posla. Mnogi od paviljona su prazni, dok su drugi u poluruševnom stanju i neodržavani usprkos svojoj arhitektonskoj i povijesnoj vrijednosti.