Tisuće vjernika na misnom slavlju u Stenjevcu

Velika Gospa

Autor: Stephanie Pojatina 8/15/2013 18:07

Kod Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu okupio se veliki broj građana kako bi proslavili blagdan Velike Gospe. Misno slavlje predvodio je mons. Ivan Mikelić, glavni urednik Glasa Koncila. Gradonačelnik Milan Bandić, kao i svake godine, također je prisustvovao slavlju. Osim što je građanima poručio da blagdan provedu u miru sa svojim najmilijima, također je podsjetio na važnost molitve.

– Molitva je osobna stvar pojedinca. Mene je moja baka učila da se prije spavanja iskreno pokajemo za sve što smo pogriješili, a ujutro kada se probudimo, molitvom blagoslovimo jutro kojeg smo dočekali – naglasio je gradonačelnik.

Za blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, zagrebački gradonačelnik ima običaj ići na misu u dva poznata zagrebačka središta čašćenja Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U 11 sati prisustvovao je svetkovini u stenjevačkom Gospinom parku, odnosno u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a u 18 sati blagdan je obilježio u svetištu Majke Božje Remetske u zagrebačkim Remetama.

– Posebnih običaja nemam, osim što svake godine, ne pamtim otkada, zajedno s građanima i građankama prisustvujem misi – istaknuo je gradonačelnik.

Inače, jedan od običaja blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije jest proštenje, u kojem su najviše uživali naši najmlađi građani.

– Kupila mi je mama balon s princezom, a tata narukvicu. Prošetat ćemo do kraja ulice, možda i kupim koju krpicu, vidjet ćemo – sa smiješkom nam je otkrila djevojčica Ivana.