Svečano otvorena Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima

Boje Lijepe naše brane 64 predstavnika s deset hrvatskih sveučilišta i veleučilišta.

Foto: Press materijal

U Domu odbojke Bojan Stranić u Zagrebu, svečano su otvorena 1. Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima, koja okupljaju 1300 sudionika s 404 sveučilišta iz 36 europskih zemalja.

“Zagreb je jedinstven grad na karti sveučilišnog sporta, s obzirom na domaćinstvo dvama za nas velikim događajima – Univerzijadi 1987. i Europskim sveučilišnim igrama 2016. Želim zahvaliti organizatorima na predanosti i uloženom trudu, kao i svima ostalima koji su pomogli održavanju ovog velikog natjecanja, dok studentima želim da u Zagrebu ostvare svoje snove”, poručio je predsjednik Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA) Adam Roczek.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su studenti sportaši, volonteri te predstavnici ekipa koji su do posljednjeg mjesta popunili tribine Doma odbojke, dok se od čelnika iz svijeta sporta ističu Antonio Espinosa, predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) te Roy Baker, predsjednik Svjetske kickboxing organizacije (WAKO).

Znak za otvaranje prvenstva dala je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, koja je u svojem obraćanju istaknula zadovoljstvo što se mladim studentima iz Europe otvorila prilika za nastupom u Zagrebu na ovom prvenstvu.

Foto: Press materijal

“Natjecateljima želimo fer borbu, a svim sudionicima izražavamo iskrenu dobrodošlicu i gostoprimstvo – građani Zagreba će to i pokazati”, dodala je.

Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima otvorena su intoniranjem međunarodne studentske himne Gaudeamus Igitur, uz podizanje zastave EUSA-e, prije čega su zakletvu za fer natjecanjem u ime svojih kolega položili predstavnici sudaca i sportaša.

“Ovo je najveći sportski događaj na razini europskog sveučilišnog sporta u ovoj godini. Nadam se da ćete uživati kako u natjecanju, tako i u Zagrebu i jednom nam se vratiti kao dragi gosti i prijatelji”, poručio je pred tisuću studenata iz cijele Europe, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja.

Foto: Press materijal

Boje Lijepe naše brane 64 predstavnika s deset hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, a sportska nadmetanja odvijaju se u četiri zagrebačke sportske dvorane. Dom sportova 1 tako će ugostiti kickboxing natjecanje, Dom sportova 2 judo, dok će se natjecanja u taekwondou odvijati u Sportskoj dvorani Trešnjevka, a u karateu u Domu odbojke Bojan Stranić.

Ulaz na sportska borilišta slobodan je za sve zainteresirane.