Sve teče po planu, a domaćini su sjajni

Kruno Jurčić

Autor:: nk-dinamo.hr 1/21/2010 13:26

Međugorje je iz dana u dan sve modrije. Sjajna atmosfera u kojoj je dočekana cijela Dinamova ekipa i dalje vlada u trenutnom stožeru `modrih`, u hotelu Vila Regina, ali i u okolici. Trener Kruno Jurčić drži se, pak, utvrđenog rasporeda i marljivo priprema svoje momke za nadolazeće izazove na terenu. Svoje je dosadašnje dojmove o cjelokupnoj atmosferi u Međugorju iznio na današnjoj konferenciji za novinare u predvorju hotela.

– Sve nam, srećom, ide po planu. Vrijeme je izvanredno, a i igrači su zdravi. Tomić ima nekih sitnijih problema sa stopalom, no ostali su jako dobro – započeo je Kruno, a na pitanje o stanju Tomečaka i Bišćana, odgovorio je kako rade po posebnom tretmanu. U punom tretmanu još neće biti, a nije siguran, kaže, ni hoće li se ta situacija pripremiti tijekom priprema u Turskoj.


– Vidjet ćemo, moramo biti oprezni. Zbog priče s trbušnim zidom još je riskantno ulaziti u kontakt s loptom za razliku od trkačkog dijela – objasnio je Jurčić nakon čega se osvrnuo i na utakmicu u Mostaru (s početkom u 15.30) na kojoj će Dinamo odmjeriti snage sa Zrinjskim.

-.-Slavko Midzor/PIXSELL-.-– Moram priznati da nisam odmah prihvatio ideju o igranju te utakmice iz vrlo jednostavnog razloga. Igrači su tek na početku priprema, još nisu u punoj formi, a naš je nadolazeći suparnik dosta jak. U ovoj fazi priprema obično smo orijentirani na slabije suparnike, no kako god bilo, iako nećete moći očekivati lijepu i atraktivnu igru iz navedenih razloga, dobro je da moji igrači osjete igru. Jer svakako im je potreban i taj situacijski dio, ali najbitnije je da se nitko ne povrijedi – istaknuo je Kruno.

Novinare je zanimalo i ponešto o dolasku Vide u Dinamo koja se svako malo ponavlja u medijima. Novih službenih informacija još nema, pa Kruno nije htio ulaziti dublje u navedenu temu. Dinamo je, kaže, već iznio svoj stav, kao i on sam. Vida bi, kaže, bilo dobro pojačanje za Modre, no o tome se može razgovarati nakon eventualnih konkretnih dogovora Dinama i Osijeka.

Do kraja zimskih priprema ostalo je još dosta vremena, no nastavak prvenstva i daljnja očekivanja Modrih od njihovih nadolazeći rezultata, pitanje je koje rijetko tko zaobiđe. Je li hrvatsko prvenstvo, s obziromm na vaše postojeće mjesto na ljestvici, gotovo?

– Nikada nije gotovo, no mogu reći da bi bilo i više nego neozbiljno da ispustimo prednost koju trenutačno imamo.

Hoće li mladi igrači u nastavku natjecanja dobiti prednost po pitanju u igri?

– Ne bih dijelio igrače na mlade i na starije, samo na dobre i na manje dobre. Godine nemaju veze s time. No, moram istaknuti kako ima još dosta posla pred nama i važnih utakmica, i bilo bi nepotrebno ulaziti u rizik i eksperimentirati s nekom drugom postavom, dok ne osiguramo svoju poziciju. U tom slučaju, u nekim dijelovima utakmica, dobit će priliku i drugi igrači.

Što je s Carlosom?

– Carlos je do daljnjega igrač Dinama. U tijeku su još neki dogovori, no zasad je još svakako dio naše ekipe – rekao je Kruno, a na temu Papadopoulosa nije mogao reći ništa novo.

– Stav kluba je po tom pitanju jasan. Ako se ne postigne sličan dogovor kao onaj s Cufreom, Pap će nastaviti trenirati u postojećem režimu. Sve odluke koje se u tom kontekstu tiču njega ne bih previše komentirao, jer to je njegova individualna stvar.

Za kraj, dojmovi o Međugorju?

– Ovdje se osjećamo i više nego dobrodošli, a osjete to i igrači. Imamo odličan tretman, ljudi su iznimno topli i srdačni, i užitak je biti ovdje. To je ujedno i razlog da se naša ekipa nastavi vraćati u Međugorje.