Suze i nevjerica na komemoraciji maestru Šuteju

Autor:: M. M. 12/9/2009 13:34

-.-Sanjin Strukić/Pixsell-.-Posljednji ispraćaj velikog umjetnika započeo je u 12 i 30 sati na groblju Mirogoj, a komemoracija se održala u 10 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Na pogrebu se očekuje mnoštvo svjetskih uvaženih glazbenika koji su prijateljevali i radili s maestrom. Misa zadušnica zakazana je za petak u 17 sati u crkvi sv. Franje na Kaptolu.

>> FOTOGALERIJU S KOMEMORACIJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Komemoraciji je, uz obitelj pokojnika, prisustvovao niz uglednika iz svijeta glazbe i javnog života, a malo tko je od prisutnih je uspio zadržati suze.

Alan Bjelinski, Igor Gjardov, Martina Tomčić, Ivanka Boljkovac i Gibonni samo su neka od tužnih lica iz svijeta ozbiljne i zabavne glazbe koji su se od vdošli oprostiti od velikog umjetnika. Prisutni su bili i Pavle Kalinić, Miomir Žužul te Milan Bandić, koji je na komemoraciji govorio.

Obitelj nedavno preminulog Vjekoslava Šuteja zamolila je sve one koji žele iskazati svoje poštovanje velikom maestru, umjesto cvijeća i vijenaca, novac uplate ‘Zakladi Ana Rukavina’ i tako pomognu u spašavanju života. Broj žiroračuna ‘Zaklade Ana Rukavina’, na kojeg se može donirati novac, otvoren je u PBZ-u: 2340009-1110261855.

Maestro Vjekoslav Šutej je preminuo je u srijedu, 2. prosinca, u 14.20 sati u bolnici Rebro, nakon duge i teške borbe s leukemijom.