Štimac: Od prve minute idemo po gol

Autor: Boris Matijašević 12/8/2009 16:14

Nogometaši Zagreba sutra će protiv Hajduka na Poljudu u uzvratnoj utakmici četvrtine finala nacionalnog Kupa pokušati izboriti rezultat koji bi im jamčio prolaz u polufinale. Prije dva tjedna, u prvoj utakmici Zagreb i Hajduk odigrali su 0:0, ali usprkos izostanku pogodaka gledatelji u Kranjčevićevoj vidjeli su lijepu nogometnu predstavu.

Uoči utakmice s Hajdukom, posljednje u ovoj godini, među zagrebašima vlada uvjerenje da se na Poljudu može postići dobar rezultat. Forma je u usponu, u posljednjem prvenstvenom kolu na gostovanju u Zaprešiću svladan je Inter sa 3:1.

– Naš osnovni cilj u sutrašnjoj utakmici je postići pogodak, i od prve ćemo minute krenuti s tom namjerom. Već prije dva tjedna imali smo lijepu priliku za pobjedu, no sreća nas nije htjela. Imamo razloga biti optimistični uoči utakmice na Poljudu. Forma nam je u konstantnom usponu, tako da mi je žao što se prvenstvo prekida. Ni meni ni mojim igračima ne nedostaje motiva, tim više što nam je, isto kao i Hajduku, Kup prilika za eventualni europski iskorak slijedeće sezone – izjavio je trener Zagreba Igor Štimac.

Za utakmicu s Hajdukom Štimac ne može računati na Šoršića koji je operirao žulj na nozi, kao ni na bolesnog Škorića. Svi ostali su spremni i orni za ogled sa Splićanima koji na Poljudskom stadionu počinje u 16 sati