Šprem uvjeren da će im Ustavni sud predati Holding

Boris Šprem predsjednik Gradske skupštine

Autor:: Stjepan Marković 3/16/2010 9:10

Nakon izbacivanja Milana Bandića iz SDP krenula je velika bitka za Zagrebački holding. Ova gradska mega-tvrtka jedna je od Bandićevih poluga vlasti s obzirom da se preko nje ostvaruju svi gradski projekti. Ukoliko bi Bandić ostao bez kontrole nad njom njegova vlast bi bila bitno smanjena.

 

Zavrzlama je nastala oko proširivanja Skupštine Holdinga jer ju Bandić ne priznaje te tvrdi da je on jedini član. Prvi udarac Bandić je dobio nakon što je Ministarstvo uprave donijelo zaključak kako Gradska skupština ima pravo proširivati Skupštinu Holdinga. Bandić je nastavio opstruirati rad proširene Skupštine jer se ne pojavljuje na njihovim sjednicama, ne potpisuje njihove zaključke te proceduralnim postupcima im otežava rad.

 

Nakon što je Ministarstvo uprave donijelo mišljenje prema kojemu Gradska skupština smije povećati broj članova Skupštine Holdinaga Bandić je od Ustavnog suda zatražio provjeru te odluke.

 

 

-.-Photo: Marko Prpic/PIXSELL-.-Proširena skupština Holdinga prošli tjedan je održala prvu radnu sjednicu, no Bandić ne priznaje njihove zaključke

Priznanje legalnosti proširenoj Skupštini bila bi njezina registracija na Trgovačkom sudu što se stalno odgađa. Upravo odgađanje registracije postala je točka prijepora između članova te skupštine. HNS traži da se što prije od Trgovačkog suda zatraži mišljenje koja je skupština legalna kako bi što prije Holding mogao funkcionirati. SDP s druge strane taktizira, Boris Šprem uspio je uvjeriti većinu skupštinara kako je za sada najbolje čekati. On je naime uvjeren kako će Ustavni sud presuditi njihovu korist.

 

Iako službeno nitko ne želi govoriti o tome članovi proširene Skupštine su nam rekli kako je Šprem samouvjeren kako će do kraja tjedna cijela situacija biti razriješena na način da će Ustavni sud donijeti presudu koja potvrđuje da je Gradska skupština bila u pravu.

Ukoliko do toga dođe bit će to veliki trijumf Šprema nad Bandićem. No ukoliko Ustavni sud presudi u Bandićevu korist zagrebački gradonačelnik će povratiti veliki dio moći koju je još ne tako davno imao.