Šprem: I dalje postoje samo dvije cijene vrtića

Boris Šprem

Autor: Valentina Jarnjak 10/29/2011 10:49

Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine, u svom se gostovanju na Jabuci TV osvrnuo na nedavni verbalni sukob njega i gradonačelnika Bandića na temu poskupljenja vrtića. Sukob se dogodio na zadnjoj sjednici Gradske skupštine kad je Bandić, kako Šprem kaže, potpuno nepotrebno ponovno pokrenuo pitanje vrtića i ustvrdio kako je na snazi Odluka koja je usvojena prošle godine ali i promijenjena u travnju ove godine.

-.-Ines Šmit-.-– Gradonačelnik ima jedan poseban stil da u svakoj situaciji istakne svoje, po njegovom mišljenju, dobre poteze u vladanju Gradom, ali kao predsjednik Gradske skupštine nisam mogao dopustiti takvo izlaganje za govornicom, te sam u pauzi sjednice bio prisiljen sazvati tiskovnu konferenciju – rekao je Šprem.

Šprem je tiskovnu konferenciju održao u dogovoru sa svojim Klubom SDP-a, ali i Klubom HNS-a i Nezavisnom listom Josipa Kregara te odmah na početku naglasio kako su mislili da pitanje vrtića više ne treba otvarati jer to nije korektno prema roditeljima djece u vrtićima kojih ima jako puno, i to oko 30 tisuća.

Nema “Bandićevog modela plaćanja” vrtića

Šprem je istaknuo kako je jedina na snazi Odluka Gradske skupštine iz mjeseca travnja prema kojoj postoje samo dvije cijene vrtića, i to 200 kn za jaslice i 400 kn za vrtić.

– Žalosno je da gradonačelnik i dalje tvrdi da je “Bandićev model plaćanja” na snazi kad se zna da su tri ministarstva reagirala s negativnim stavom prema takvom modelu – istaknuo je Boris Šprem.

Boris Šprem je početkom mjeseca rujna, izazvan Bandićevim ignoriranjem Odluke Skupštine, poslao pismo ministarstvu uprave tražeći inspekcijski nadzor rada samoupravnog tijela. Ministarstvo se na taj zahtjev oglušilo, te je po isteku zakonskog roka uputilo odgovor Skupštini u kojoj se navodi kako su oni već prije konstatirali da je na snazi Odluka Gradske skupštine.

– To smo mi znali i prije, ali sada smo tražili obavljanje nadzora da se vidi kako se Odluka ne provodi, no od nadzora ništa. Iz tog razloga, ja sam morao konstatirati ono što sam dotad samo pretpostavljao, a to je da na sceni vlada koalicija HDZ-a i Milana Bandića – zaključio je Boris Šprem.