Spajki sa neba gledao sraz Dragovoljca i Dinama

Minuta šutnje za Stjepana Spajića

Autor:: Tin Jandrašek 3/31/2010 8:33

-.-Davor Puklavec/ PIXSELL-.-Predsjednik Dragovoljca Ivica PerkovićIako je semafor na kraju utakmice pokazivao 0:0, Dinamo je ipak pogotkom Dalibora Pandže u 67. minuti pobijedio Hrvatski dragovoljac u memorijalnoj utakmici za legendarnog predsjednika Crnih Stjepana Spajića.

Prije početka utakmice razgovarali smo sa sadašnjim predsjednikom Dragovoljca Ivicom Perkovićem koji je za Spajkija imao samo riječi hvale.

Spajić je obilježio nogomet 90-ih i njegov odlazak je nenadomjestiv

– Stjepan Spajić je obilježio hrvatski nogomet 90-ih godina. Imao je osebujan nastup, zdrav pogled na život, te je prije svega bio iskren zbog čega je često stradavao. Svakome je u brk rekao što ga ide i prema njemu nikada nitko nije ostajao ravnodušan – započeo je Perković te dodao da, iako je Spajki imao mnogo simpatizera, bilo je tu i mnogo protivnika.

Iza brka skrivala se dobra slavonska duša

-.-Goran Stanzl/ PIXSELL-.-Igor Bišćan nakon višemjesečnog oporavka od ozljede nastupio je kao kapetan– Neki su ga smatrali kontroverznim i upućivali mu kritike da je primitivan, no oni ga nisu poznavali, jer se iza njegovog brka krila dobra slavonska duša. Spajićev odlazak je nenadomjestiv u hrvatskom nogometu i nama u klubu – završio je predsjednik Dragovoljca Ivica Perković.

Utakmica je započela minutom šutnje, nakon koje je krenulo navijanje stotinjak okupljenih Bad Blue Boysa koji su ovaj susret uveličali navijanjem: “Stjepan Spajić”. Očigledno je to dalo dodatnu snagu nogometašima Dragovoljca koji su u prvih pola sata imali inicijativu na terenu i stvorili nekoliko izglednih prilika, no tek su pred kraj utakmice stvorili najizgledniju šansu nakon što je Gaćeša u 78. minuti pogodio stativu.

Ipak je na kraju pomlađeni sastav Dinama pobjednički otišao iz Sigeta, no to nije umanjilo lijepu novozagrebačku nogometnu večer i prisjećanje na legendarnog Stjepana Spajića – Rođu.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA MEMORIJALNE UTAKMICE DRAGOVOLJAC – DINAMO