Sirijski prevarant dao Bandiću 90000 kuna donacije

Milan Bandić pije rakiju u prostorijama vatrogasne postrojbe.

Autor: Sanjin Španović 1/4/2010 0:11

Sirijski doktor hrvatskog državljanstva Abdulmounem Haoui, o kojem se u medijima pisalo kao špekulatnu privatnim zemljištima, donirao je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću 90 000 kuna. Osim njega, među Bandićevim donatorima objavljenima u prijevremenom izvještaju na njegovoj internetskoj stranici navedeni su brojni članovi upravnih i izvršnih odbora nogometnih klubova, dubrovački poduzetnici i slično.

-.-Marko Lukunić /PIXSELL-.-Abdulmounem Haoui u medije je dospio u studenom 2008. Tada je novinarka Jutarnjeg lista objavila ispovijesti obitelji Budić. Njima je Haoui, navode, pristao otplatiti dugove, dok je zauzvrat tražio njihovu parcelu od 700 četvornih metara u Maglaskoj ulici pokraj Trešnjevačkog placa.

Na toj parceli on je kasnije sagradio jednokatnu zgradu, ali ju nikada nije prenio na svoje ima pa stoga uopće ne plaća porez na nju.

Prije ove prevare o osobi istog imena, Abdulmounem Haouiju je pisao i Domagoj Margetić koji je u svojoj knjizi Sirijca sa hrvatskom osobnom iskaznicom izdanom u Zaprešiću okarakterizirao kao jednog od brojnih koordinatora sirijske obavještajne mreže u BiH tijekom proteklih desetak i više godina. 

Među velikodušnim donatorima su i Damir Vuljanko, član izvršnog odbora NK Međimurja, koji je donirao skoro 90 tisuća kuna, te njegov sin Neven, golman istog kluba koji se na popisu spominje dvaput i time je od svih privatnih donatora Bandićevoj kampanji doprinio s najvećim iznosom, 155 tisuća kuna.

Vuljanko je, u posljednje tri sezone samo jedanput branio za prvu momčad te je upitno kako je mogao Bandića sponzorirati sa 155.000 kuna. Zanimljivo, predsjednik NK Međimurje je Darko Turopoljac, jedan od najbližih prijatelja Milana Bandića.

O Turopoljcu smo nedavno pisali kada smo otkrili da je ostao dužan gradu više od 260 tisuća kuna za komunalije. O tome možete čitati ovdje.

Bandića se hrvatskim kunama podržalo i u Dubrovačkoj županiji. Od tamo dolazi čak šest darovatelja najvećih iznosa liste. Gradski vijećnici Pero Vićan, koji se povezuje s aferom “Dubrovačka banka” i Doris Lepeš Matić darovali su svaki po 90 tisuća kuna, a iste iznose za potrebe kampanje dali su i Andro Gandić i Lukša Glavinja iz NK Konavljanin.