Resničani pred Skupštinom glasno izviždali Bandića

Autor: Sarah Srdar 10/9/2014 9:26

Stanovnici Resnika te aktivisti ekoloških udruga iskoristili su jutro uoči 19. sjednice Gradske skupštine kako bi još jednom apelirali na svijest svih gradskih zastupnika. Njih pedesetak, naoružani transparentima poput onoga ‘Spalionice neće biti, Milane ti si kleo samo da bi u fotelju sjeo!’, glasno su prosvjedovali na Gornjem gradu ususret raspravi o prijedlogu Plana gospodarenja otpadom koji se nalazi na dnevnom redu.

– Zastupnici će danas donijeti najvažniju odluku u svom mandatu. Plan u predloženom obliku nalaže izgradnju spalionice otpada, a u potpunosti zanemaruje prevenciju nastanka otpada, odvojeno prikupljanje i reciklažu – ističe Bernard Ivčić iz Zelene akcije i dodaje kako Plan predviđa ulaganje od čak 83 posto ukupnih financijskih sredstava za izgradnju spalionice.

– Strah nas je, ne samo nas iz Resnika, nego sve stanovnike grada Zagreba. Uporno se borimo protiv ovakvoga Plana koji je došao na nezakonit način na Skupštinu Grada Zagreba. U Planu nisu respektiran primjedbe na koje upozoravamo već dugi niz godina, počevši od 2002. godine. Plan je štetan i proizvodi dugoročno štetne posljedice po zdravlje ljudi, a o ekonomskim posljedicama i da ne govorimo – dodaje predsjednica udruge UZOR Branka Genzić Horvat i upozorava kako će doći vrijeme kad će netko postaviti pitanje zašto se ovako rukovodi Zagrebom i u čijem interesu.

Dio stanovnika Resnika predvođeni predsjednicom Mjesnog odbora Resnik Andreom Grgić Halić, kao i predstavnici ekoloških udruga budnim okom prate sjednicu 19. sjednicu Gradske skupštine i čekaju završnu riječ koju će podizanjem ruku dati gradski zastupnici.