Put medičarstva i licitarstva od Zagreba do Krškog

Autor:: Filip Kordić 1/13/2010 14:14

-.-Goran Stanzl/ Pixsell-.-Na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu Internacional predstavljen je projekt ´Put licitarstva i medičarstva između Krškog i Zagreba´.

Riječ je o  prekograničnoj suradnji između Zagrebačke županije i slovenskih partnera iz općine Krško kojom se želi pomoći proizvođačima tradicionalnih suvenira. Projekt se financira iz pristupnih fondova Europske Unije, a cijena iznosi 440 000 eura.

 – Projekt je započeo 20. 11. 2009 i očekujemo da potraje otprilike 30 mjeseci. Ciljana skupina ovoga projekta su postojeći i potencijalni majstori koji se bave izradom tradicionalnih suvenira – izjavio je Zlatko Herček, direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije.

– U Sloveniji je znatno manje proizvođača nego u Hrvatskoj, ali cilj nam je jednak. Glavni zadatak je prijelaz proizvodnje iz socijalne u ekonomsku djelatnost – izjavila je Alenka Černelič Krošelj, predstavnica općine Krško.

Drugi ciljevi zajedničkog projekta uključuju očuvanje i revitalizaciju kulturne baštine zajedničkog prekograničnog područja, te poboljšanje turističke ponude i infrastrukture.