Punionica za električna vozila otvorena i u Ivanić-Gradu

Autor: preuzeto s: www.zagrebacka- zupanija.hr 11/25/2016 11:54

Namjera je da se po jedna punionica, kroz naredne tri godine, otvori u svakoj općini Zagrebačke županije. Gradnju dosad otvorenih punionica Županija je sufinancirala u maksimalnom iznosu od 70.000 kuna, a platila je i izradu projektne dokumentacije.

-S ovim e-punionicama izravno smo se uključili u ‘europski život’. Sada imamo infrastrukturu koja omogućuje dolazak gostiju s električnim automobilima-  rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju.

Podsjetio je da je korištenje e-punionica tijekom prve godine njihova rada besplatno.Električna vozila, ponovljeno je za svečanosti, smanjuju emisiju ugljičnog dioksida u prometu.

-Ove punionice su budućnost. Ovo što danas otvaramo ‘ispred je nas’. U Ivanić-Gradu zasad imamo tek dva električna automobila, no proteklih dana ovu su punionicu koristili i automobili s čakovečkim i austrijskim registarskim pločicama. Ivanić-Grad teži zelenoj energiji, pa ćemo i kroz obnovu voznoga parka Grada i gradskih poduzeća voditi brigu da se nabave automobili koji će koristiti e-punionicu- rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Punionica u Ivanić-Gradu umrežena je u nacionalnu mrežu punionica ‘puni.hr’. Zasad ih je u mreži 58.