Projekt garaže ispod HNK prvi put u javnosti

HNK

Autor: Maja Gujinović 11/24/2009 8:37

Nezavisna lista Velimira Sriće danas, 24. studenog, u 11 sati u Skupštini Grada organizira javnu tribinu o izgradnji garaže ispod Hrvatskog narodnog kazališta. Kako je najavljeno, na ovoj će tribini investitor Zagrebački holding, točnije podružnica Zagrebparking, prvi put će u javnosti pokazati potpuni projekt sporne garaže.

Po mišljenju Zvonka Makovića s Nezavisne liste, projekt nema legitimiteta prije nego li se pokaže javnosti koja onda može stvoriti svoje mišljenje o projektu.

Zbog kvalitetnije rasprave u Skupštinu je danas pozvan predstavnik Zagrebparkinga Mate Klaljević, predstavnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, Silvije Novak, predstavnici projektantske kuće APZ i predstavnici Ureda za graditeljstvo.

Stručna mišljenja iznijeti će povijesničari umjetnosti i arhitekti; Snješka Knežević, Niko Gamulin, Nenad Fabijanić, Vera Petrinjak- Šimek.

Naime, još od objave oko ideje gradnje garaže ispod navećeg nacionalnog kazališta lome se koplja. Šira javnost te mnogi zastupnici u Skupštini, uključujući HNS, izjasnili su se protiv gradnje, a već su se i javili problemi na samom početku projekta kada je ispitivanju terena prouzročilo pucanje vodovodnih cijevi i prometni kaos u gradu.