Prevelik iznos daje se pročišćivaču otpadnih voda

Autor: S.S. 11/27/2014 14:35

Na današnjoj sjednici Odbora za kontrolu Gradske skupštine Grada Zagreba raspravljalo se o gradskom proračunu za 2015. godinu. Zastupnici SDP-a bili su vrlo aktivni i postavili su preko 50 konkretnih pitanja na koje očekuju dobiti konkretne odgovore do sjednice Skupštine zakazane za 2. prosinca.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić upitao je zašto se sljedeće godine za pripremu EU projekata izdvaja tri puta manje sredstava nego ove godine, sa 3,4 milijuna na samo 1,2 milijun kuna. Neopravdanim smatra smanjenje izdvajanja za turizam, a tražio je i dodatno pojašnjenje zašto su kamate narasle tri puta u odnosu na 2013. godinu.

– Sada su blizu 100 milijuna, a bile su 30 milijuna – konstatirao je Bernardić.

Također, primjetio je da 107 milijuna kuna novaca građana Zagreba ide u pročišćivač otpadnih voda što smatra prevelikim iznosom.

Zastupnik Damir Godec zabrinut je zbog mogućeg poskupljenja cijena vrtića iduće godine.

– Sudjelovanjem roditelja u cijeni programa kojima su obuhvaćena njihova djeca u iznosu od 100 milijuna kuna, što se uplaćuje u proračun Grada Zagreba,planirani porast broja djece u vrtićima u odnosu na 2014. godinu je oko 2 posto, a porast sudjelovanja roditelja u cijeni u odnosu na 2014. godinu je 14 posto. Kako to tumačite? Hoće li biti rasta cijena vrtića u 2015. godini – upitao je zastupnik Godec.