Pogledajte indijanske filmove u kinu Tuškanac

Scena iz filma Posljednji istraživač

Autor:: T.M. 11/22/2011 12:08

Za sve ljubitelje nezavisnih filmova kino Tuškanac u suradnji s Hrvatsko-američkim društvom od 21. studenog prikazuje suvremeni indijanski film kroz djela četvorice poznatih i priznatih redatelja sjevernoameričkih Indijanaca Chrisa Eyrea, Neila Diamonda, Sterlina Harjoa i Zachariasa Kunika. Film ‘Posljednji istraživač’ bit će prikazan u utorak 22. studenog u 19.15 sati.

-.--.-Scena iz filma Edge of AmericaOvaj film u režiji Neila Diamonda prikazuje Diamondovo putovanje po sjeveroistočnim dijelovima Kanade, u kojem slijedi tragove praujaka, Georgea Elsona, koji je sa svojim timom iscrtao kartu Labradora prije više od stotinu godina.

Na ovom putovanju Diamond otkriva glasine o osveti, izgubljene dnevnike i zabranjenu ljubav. Ovaj film nema hrvatske titlove. Nešto kasnije u 20.30 sati će biti prikazan film ‘Edge of America’ ili Rub Amerike.

Film je utemeljen na istinitoj priči o tamnoputom srednjoškolskom učitelju engleskog jezika u indijanskom rezervatu Three Nations, koji biva prisiljen preuzeti posao trenera ženske košarkaške ekipe.

Kao film koji prikazuje povezivanje različitih kultura, Edge of America bio je prikazan na otvorenju Sundance Film Festivala 2004. godine. Dobitnik je nagrade Emmy.

Koje još filmove možete pogledati provjerite OVDJE.