Plavi ured proslavio peti rođendan: Mnoge je inspirirao da ostvare vlastitu poslovnu ideju

Iako odluka o ulasku u samostalno poduzetništvo nikada nije laka te sa sobom donosi niz pitanja, interes za poduzetništvo raste.

Foto: Press materijal

Poduzetnički centar Plavi ured prije točno pet godina otvorio je svoja vrata svima koji su odlučili zaplivati samostalnim poduzetničkim vodama. U ovih pet godina kroz njegove edukacije je prošlo oko 12 tisuća polaznika, a 8500 tisuća ljudi sudjelovalo je u individualnim savjetovanjima prema poduzetnicima ili onima koji će to tek postati.

“Kroz Plavi ured je plasirano preko 33 milijuna kuna, što direktno od Grada Zagreba, a što kroz državna sredstva preko naših programa. Napravili smo vrlo značajan utjecaj na poduzetništvo na što smo jako ponosni”, kazao je Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra.

Foto: Press materijal

Iako odluka o ulasku u samostalno poduzetništvo nikada nije laka te sa sobom donosi niz pitanja, interes za poduzetništvo raste.

“Ne samo da raste interes za poduzetništvo nego i kvaliteta samih poduzetničkih ideja. Važno je pružiti pravu informaciju u pravo vrijeme i zato Plavi ured i postoji. To je mjesto gdje svi mogu doći, pitati ono što ih muči, doznati kako napraviti idući korak. Dođu tu, izbruse svoju ideju, pitaju ono što ih u tom trenutku brine, dobiju pravu i točnu informaciju i krenu dalje. Vrlo je velika stopa uspješnosti onih koji su tu kod nas tražili informacije”, pojašnjava Šesnić.

U programu su sudjelovati i poduzetnici koji su zahvaljujući edukacijama i savjetovanjima te potporama Grada Zagreba pokrenuli vlastito poslovanje.

“Kroz ovih pet godina, vrijedni mladi ljudi, koji su došli u Plavi ured, dobili su kroz potpore skoro 35 milijuna kuna što za inovatorstvo, što za proizvodnju, što za zapošljavanje. Slušajući njih, čovjek se ne može oteti zadovoljstvu. Mogu samo reći i sjetiti se svojih prvih dana 2000 godine kada smo u Zagrebu imali stopu nezaposlenosti preko 12 posto, a sada imamo 3,6 posto”, poruka je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Foto: Press materijal

Najveća nagrada timu Plavog ureda je pratiti rast i razvoj poduzetnika koji su do jučer tek promišljali o ulasku u poduzetničke vode, a danas usprkos svemu uspješno grade svoj poduzetnički put.