Teroriziraju svoje susjede u Kustošiji, ali i stanovnike drugih kvartova u kojima “prazne tavane”

Nakon što smo objavili fotografije i informaciju o jutarnjem incidentu u Šestinama, čitatelj nam je javio kako ovo nije prvi put da dotična skupina muškaraca u Zagrebu radi nered

Majka s djetetom u Šestinama jutros je šetala po nogostupu, dok nije naišla na parkiran kombi bjelovarskih registarskih oznaka.

– Možete li se, molim vas, pomaknuti, ne može se prolaziti – upitala je jednog muškarca koji je stajao naslonjen na suvozački prozor i razgovarao s još dvojicom u kombiju.

– Ne, bit ćemo parkirani ovdje još sat vremena – odgovorili su joj.

Kada ih je upozorila da će u tom slučaju zvati pauka jer su uostalom bili parkirani pred vratima dvorišta njene kuće, dobacili su joj neka slobodno zove i policiju. To je i učinila. Naime, ne samo da prolaznici nisu mogli prolaziti, već su i automobili koji su se spuštali niz Šestinsku cestu prema Mihaljevcu morali zaobilaziti ovo vozilo, a pritom su zaustavljali promet za one koji su se kretali prema sjeveru, odnosno prema Crkvi sv. Mirka u Šestinama.

Međutim, policija ju je uputila na pauk, a oni pak odbili doći na lice mjesta jer je vozač u automobilu i u tom je slučaju nadležna policija.

Cijeli slučaj odlučila je prijaviti putem aplikacije Ministarstva unutarnjih poslova, pa kad je morala priložiti dokaz, odnosno fotografiju, muškarci su joj počeli dobaciti uvrede i pokazivati srednji prst.

Nakon što smo mi objavili fotografije i informaciju o ovom incidentu, čitatelj nam je javio kako ovo nije prvi put da dotična skupina u Zagrebu radi nered.

– Riječ je o mojim susjedima, podstanarima u Vuhredskoj ulici u Kustošiji. Imaju dva vozila s kojima prazne tavane i čisto kuće. Riječ je o osobama romske nacionalnosti s kojima svakodnevno imamo problema u ulici, bilo po pitanju parkiranja, bilo što se tiče ponašanja – upozorava naš čitatelj.

S obzirom na to da često nadležni ne izlaze na teren, bilo radi povećanog opsega posla ili nekog drugog razloga, a u našem gradu žive oni koji ne poštuju niti svoj dom, ni njegove stanovnike, mi smo se odlučili, uz pomoć vas čitatelja, boriti protiv takvih slučajeva. Stoga vas pozivamo da nam u bilo kojem trenutku pošaljete slike nepropisno parkiranih vozila, osoba koje odbacuju glomazni otpad na lokacijama na kojima to nije dozvoljeno, rade nered u vozilima javnog gradskog prijevoza ili nešto drugo. Kontaktirajte nas na email zagrebancija@gmail.com ili putem naše Facebook stranice.